Επικαιρότητα

Κάπνισαν μαριχουάνα έξω από το Λευκό Οίκο (video)

«Κάντε μαριχουάνα - όχι πόλεμο…»! Διαμαρτυρία που είχε κάτι από την εποχή των χίπις έγινε μπροστά από την προεδρική κατοικία των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον.

Οπαδοί της ελεύθερης χρήσης μαριχουάνας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Λευκού Οίκου, άναψαν και κάπνισαν το αγαπημένο τους … τσιγαριλίκι.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Ουάσιγκτον, φθάνοντας μέχρι την κατοικία του Αμερικανού Προέδρου.

Ήταν δεκάδες αυτοί που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τους νόμους που απαγορεύουν τη χρήση μαριχουάνας και να στείλουν το μήνυμα της ανάγκης νομιμοποίησής της.

Οι εκδηλώσεις των συγκεντρωμένων προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, συναγερμό στην Μυστική Υπηρεσία.

Καλού-κακού, μέλη της ομάδας προστασίας του Μπάρακ Ομπάμα πήραν επίκαιρες θέσεις γύρω από την κατοικία του Αμερικανού Προέδρου.

Το να κατέχει κανείς στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον μία μικρή ποσότητα είναι απολύτως νόμιμο, αλλά το να καπνίσει δημόσια είναι ποινικώς κολάσιμο.

Κανείς δεν συνελήφθη. Όμως σε δύο διαδηλωτές επιβλήθηκε πρόστιμο 25 δολαρίων επειδή κάπνισαν σε κοινή θέα.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης είπαν ότι σκοπός της κινητοποίησης είναι ο Μπάρακ Ομπάμα να σταματήσει τις συλλήψεις, να δώσει χάρη σε παραβάτες και να επιτρέψει σε εξαρτημένους ασθενείς την πρόσβαση στην κάνναβη για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο Ομπάμα δείχνει να έχει άλλες προτεραιότητες.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αν και ενημερώθηκε έγκαιρα για τη διαδήλωση, δεν θέλησε να διακόψει το παιχνίδι του στο γήπεδο γκολφ του Λευκού Οίκου.

Δημοσιεύτηκε από DCMJ στις Σάββατο, 2 Απριλίου 2016


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x