Βόλεϊ

Βήμα εξάδας για Μακεδόνες

Βήμα στην προσπάθεια παραμονής στην πρώτη εξάδα της Α1 βόλεϊ των γυναικών έκαναν oi Μακεδόνες, οι οποίοι νίκησαν στο τάι μπρέικ 3-2 σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς και τον άφησαν χαμηλά.

Οι Μακεδόνες επικράτησαν 3-2 σετ του Ηρακλή Κηφισιάς στο κλειστό της Χαλάστρας, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των γυναικών και έκαναν βήμα εξάδας, αφήνοντας σε δύσκολη θέση την ομάδα των βορείων προαστίων.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος, αφού η ομάδα των Κυμίνων μπήκε δυνατά και είχε μικρό προβάδισμα, όμως, οι φιλοξενούμενες έκαναν την αντεπίθεσή τους και προηγήθηκαν 0-1 σετ με 23-25.

Το δεύτερο σετ είχε σχεδόν... αντίστροφη εξέλιξη, με τον Ηρακλή να παίζει καλύτερα (15-18) μέχρι και το 20-23, όμως, κάπου εκεί οι Μακεδόνες με ένα δικό τους σερί έφτασαν στην ισοφάριση 1-1 (26-24).

Έχοντας καλή ψυχολογία και με τη βοήθεια του κόσμου, οι Μακεδόνες «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας στο τρίτο σετ (13-10) και, τελικά, κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με 2-1 σετ (25-19).

Οι Κηφισιώτισσες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, πάλεψαν για την ισοφάριση (16-17, 20-24) και, τελικά, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον βαθμό, οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ (21-25).

Εκεί, ο Ηρακλής αρχικά έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις (9-5), όμως, με μία εντυπωσιακή «ανατροπή» παραλίγο να πανηγυρίσει το «διπλό» (11-13), αλλά κάπου εκεί ήρθε η μικρή ανασύνταξη του Μακεδονικού, που στο τέλος έκανε το 3-2 σετ (15-13).

Ο Μανώλης Σκουλικάρης δεν έκρυψε ότι η ομάδα του ως ένα βαθμό τελείωσε... πρόωρα το πρωτάθλημα, έχοντας επαναπαυτεί στην έκτη θέση του πρωταθλήματος. «Νομίζω ότι, ως ένα βαθμό, το αποτέλεσμα αυτό ήρθε, γιατί τα κορίτσια της δικής μας ομάδας θεωρούν ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει πρόωρα. Έτσι, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε ορισμένα σημεία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατάει τον Ηρακλή στο παιχνίδι.

Από αγωνιστικής άποψης, πήγαμε άσχημα στην υποδοχή, αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το καλό σερβίς της αντιπάλου. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε καλά ποσοστά στην επίθεση και, με την Καετάνο σε εκπληκτική μέρα, καταφέραμε να νικήσουμε. Πρέπει, όμως, να συγκεντρωθούμε και για τα επόμενα τρία ματς για να μη χαλάσουμε την εικόνα μας ως ομάδα».

Ο Σπύρος Χουντουμάδης είπε πως: «Έτσι, όπως πήγε το ματς, θεωρώ ότι το πιο καθοριστικό σετ ήταν το δεύτερο. Εκεί, όπου αντί να κάνουμε το 0-2 όταν βρισκόμασταν μπροστά με 20-23, τελικά το χάσαμε και αυτό μας απογοήτευσε, γιατί θα μπαίναμε με εντελώς διαφορετικό "αέρα" στο τρίτο σετ. Αν και οι Μακεδόνες έκαναν εύκολα το 2-1, εμείς βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφαρίσαμε.

Επίσης, ένα άλλο σημαντικό σημείο που έκρινε τον αγώνα ήταν η "ανατροπή" στο τάι μπρέικ, όπου, ενώ καταφέρνουμε να προηγηθούμε 11-13, δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το ματς. Όπως και να ’χει, πήραμε ένα βαθμό μέσα σε μια δύσκολη έδρα και, μάλιστα, χωρίς τις δύο ξένες μας που στέρησαν αρκετή δυναμική από την ομάδα».


Τα σετ: 23-25, 26-24, 25-19, 21-25, 15-13


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x