Euroleague

Όσο υπάρχει Διαμαντίδης, δεν φοβάται τίποτα!

Τι έκανε πάλι απόψε ο αρχηγός! Με ρεσιτάλ του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός έσπασε την κατάρα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν (84-79) και… κλείδωσε ουσιαστικά τα πλέι οφ. Για ένα σουτ χάθηκε η διαφορά!

Και στο τέλος νικά ο Παναθηναϊκός του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη!

Ο απίθανος αρχηγός δεν ήθελε με τίποτα να χάσει απόψε και οδήγησε από το χεράκι τον Εξάστερο (5/21 τρίποντα) σε μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν με 84-79.

Στο 7-4 το ρεκόρ και των δύο ομάδων, με την ελληνική να έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» την πρόκριση στα πλέι οφ και να παλεύει μέχρι τέλους για το πλεονέκτημα έδρας. Για ένα σουτ –του 3D στο τέλος- και θα είχε καλύψει τη διαφορά της ήττας στον πρώτο γύρο, αλλά δεν… έκατσε. Υπάρχουν βέβαια ακόμα τρεις αγωνιστικές και τα πάντα είναι ορθάνοιχτα.

Μυθική παράσταση του αρχηγού με 15 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ και… βουτιές(!) στην άμυνα, κάνοντας ό,τι ήθελε στο δεύτερο μέρος κι ανατρέποντας τα δεδομένα. Από 16 είχαν οι Γουίλιαμς-Γκιστ (έδωσε φοβερές μάχες στον αέρα απέναντι σε Ράντολφ-Κλαβέρ, παίζοντας και για τον... Ραντούλιτσα), 12 ο Καλάθης με κομβικό τρίποντο προς το τέλος, σκυλίσια άμυνα που σχεδόν εξαφάνισε τον Ντιλέινι και 9 ασίστ, συνεισέφερε ο Χάντερ, δεν έπαιξε λεπτό ο Γιάνκοβιτς.

Το ματς

Νευρικό το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες. Αρκετά λάθη, αστοχία και συγκέντρωση στην άμυνα επιβεβαίωναν το ντέρμπι που αναμέναμε με το… χαμηλό 4-4 στο 5’. Κι όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα στην επίθεση, μην μπορώντας να βρει διαδρόμους στα «κορμιά» της Λοκομοτίβ. Η είσοδος του Ραντούλιτσα (που έδειξε πως «έχει» τον Ράντολφ), αλλά και οι συνεχείς –παρόμοιες- συνεργασίες Καλάθη-Γκιστ έδωσαν… ώθηση στους πράσινους, που έφτασαν στο 12-12. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν τις δεύτερες ευκαιρίες (με έξι επιθετικά ριμπάουντ μόλις στην πρώτη περίοδο) και παρά την σε γενικές γραμμές αστοχία τους από μακριά, διατηρούσαν τα ηνία (15-19), ωστόσο οι λύσεις που προσέφερε ο Πάβλοβιτς και το ένστικτο του Γουίλιαμς έγραψαν το ισόπαλο 19-19 στο 10’.

Ο Παναθηναϊκός είχε κρύψει εξαιρετικά το καλάθι στον Ντιλέινι, ωστόσο την ίδια στιγμή υπήρχε «ανισορροπία» με τους υπόλοιπους, οι οποίοι «τιμωρούσαν» τον οποιοδήποτε χώρο τους έδιναν οι πράσινοι. Μοιραία λοιπόν οι παίκτες του Μπαρτζώκα πέτυχαν τρία τρίποντα και παρέμειναν αφεντικό της αναμέτρησης (28-32), με το τριφύλλι να μην χάνει την επαφή του, χάρη στις εμπνεύσεις των Διαμαντίδη-Γκιστ. Η ελληνική ομάδα είχε «θέμα» στην επίθεση. Η μπάλα «κόλλαγε», γίνονταν συνεχόμενα λάθη, το τρίποντο ήταν… εξαφανισμένο (1/8) και όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον on fire Τζάνινγκ που χτυπούσε στις πράσινες αδυναμίες και έφτανε τους 13 πόντους για το 34-41, κρατούσαν μόνιμα… πίσω τον Παναθηναϊκό. Εν τέλει οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια στο -5, 36-41, χάρη σε βολές του Γουίλιαμς.

Ένα προσωπικό 5-0 του Καλάθη, έφερε σε απόσταση… αναπνοής τον Παναθηναϊκό (43-45) ο οποίος έδειξε σφυγμό. Ωστόσο παράλληλα στα επόμενα τρία λεπτά πήγε να χύσει την καρδάρα με το γάλα! Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε καλά στην επίθεση, ο Ραντούλιτσα ήταν «εκτός», δεν τελείωνε τις φάσεις μπροστά, ενώ πίσω είχε… άπειρα προβλήματα (με τους Ράντολφ-Κλαβέρ να κάνουν πάρτι στους αιθέρες), με αποτέλεσμα να ξεφύγει εκ νέου η διαφορά, 45-52. Ο Διαμαντίδης είχε άλλη άποψη και με δικό του ρεσιτάλ, μείωσε σε 50-52. ωστόσο και πάλι βρέθηκε να κυνηγά ο Παναθηναϊκός, αφού ο μέχρι τότε μπλοκαρισμένος Ντιλέινι… ξύπνησε και μαζί με τον Τζάνινγκ πρόσφερε «ασφάλεια» στην Λόκο, 57-63. Το ματς είχε γίνει ολίγον τι ροντέο στο νήμα της τρίτης περιόδου, με τα συναισθήματα να αλλάζουν από την μία άκρη του παρκέ στην άλλη. Πάνω λοιπόν που πήγαν να χαρούν αυτό το +6 οι φιλοξενούμενοι, ήρθε η φοβερή ενέργεια του 3D να διαμορφώσει το 60-63 και να ξεσηκώσει τον κόσμο.

Η είσοδος των Χάντερ-Φώτση ήταν το «αντίδοτο» στους Κλαβέρ-Ράντολφ και μάλιστα ο πρώτος έδινε φοβερές μάχες και στην επίθεση, επαναφέροντας σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό, 64-63. Για ακόμα μια φορά στο ματς, το τριφύλλι είχε επιστρέψει, αλλά επέτρεπε στους Ρώσους να ανασάνουν, με τα back to back τρίποντα του Ντρέιπερ (τιμωρωντας τις περιστροφες) να γράφουν το 64-71 και να… στενεύουν τα περιθώρια. Ο Διαμαντίδης είχε το refuse to lose. Είτε εκτελώντας, είτε δημιουργώντας, κρατούσε όρθιο τον Εξάστερο, ενώ η «βόμβα» του Καλάθη από τη γωνία, προκάλεσε… πανδαιμόνιο, για το 74-74 στο 36’. Με τον Γουίλιαμς να δηλώνει «παρών» (με τέσσερις σερί πόντους), οι πράσινοι έφεραν… τούμπα το ματς, προηγούμενοι με τρεις (την ώρα που η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε χάσει τον… μπουσούλα από την άμυνα του Παναθηναϊκού), ενώ ο τιτάνας Διαμαντίδης (που δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε λέξεις αυτά που έκανε) «τέλειωσε» οριστικά την υπόθεση νίκη, με καλάθι για το 82-77. Παραλίγο, μάλιστα, στο τέλος να… πέσουν τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ, αν είχε βάλει το τρίποντο που θα είχε καλύψει και τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου, κάτι που δεν συνέβη, με το τελικό 84-79.

inner
inner

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-41, 60-63, 84-79

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς, Πάβλοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 5 (10), Διαμαντίδης 15 (2), Γκιστ 16, Καλάθης 12 (2), Κούζμιτς, Γουίλιαμς 16, Χάντερ 5

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 11 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Ράντολφ 13, Ντρέιπερ 8 (2), Κλαβέρ 13 (1), Τζάνινγκ 16 (4), Βορόνοφ 8, Ζουμπκόφ 7 (1), Μπροέκχοφ

inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x