Ελλάδα

Νίκησε, δεν… έμαθε

Το πάθημα στην Πολωνία δεν έγινε μάθημα. Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε ξανά, απώλεσε διαφορά 16π. και χρειάστηκε πολύ ιδρώτα στο νήμα για να νικήσει 90-80 (έχανε 78-77 στο 35') τον εξαιρετικό Απόλλωνα.

Μόχθησε πολύ για να διατηρήσει το αήττητό του (5/5) στην φετινή Α1 ο Παναθηναϊκός. Λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Ζιέλονα Γκόρα, οι πράσινοι προβλημάτισαν ξανά και χρειάστηκαν ένα ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο (με σερί 13-2 σε εκείνο το διάστημα) για να νικήσουν 90-80 τον εκπληκτικό Απόλλωνα (1-4) μέσα στην Πάτρα.

Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος ακόμα και με 16 πόντους (39-23), ωστόσο στη συνέχεια η απόδοσή τους είχε πτωτική πορεία, ο τρομερός Βεργίνης (όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του) το έκανε... θρίλερ με βομβαρισμό από τα 6,75, εξ' ου και το 78-77 υπέρ των Πατρινών στο 35'. Εκεί όμως μίλησε η κλάση και η ποιότητα του Εξάστερου που «λύγισε» τον αντίπαλό του κι έφτασε στο αγχωτικό ροζ φύλλο αγώνα.

Κούζμιτς με 18 ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές, 14 είχε ο Ραντούλιτσα, 12 ο Φελντέιν (που σίγησε στο δεύτερο μέρος) κι άλλους τόσους ο Φώτσης. Το ματς της ζωής του έκανε ο Βεργίνης που σταμάτησε στους 25 με 5(!) τρίποντα, ενώ μια απ’ τα ίδια και για τον μικρό τον Κουζέλογλου που πρόσθεσε 18 για τους ηττημένους.

Το ματς

Με δύο σερί τρίποντα, ο Απόλλων Πατρών προηγήθηκε 6-4, ξεσηκώνοντας από νωρίς την Περιβόλα. Στη συνέχεια όμως ο Κούζμιτς (που είχε ξεκινήσει βασικός με Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Γιάνκοβιτς) έκανε ό,τι ήθελε στο ζωγραφιστό. Ταΐστηκε εξαιρετικά, σημείωσε επτά συνεχόμενους πόντους και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 14-6. Το σερί των πρασίνων έφτασε στο 12-0, προτού ο Μέιερ με τρίποντο το «σταματήσει» (9-16). Το τριφύλλι διάβαζε τα κενά στην άμυνα κάτω από τη ρακέτα και όταν μπήκε στο παρκέ ο Ραντούλιτσα, συνεχίστηκε το show με τον Σέρβο να διατηρεί άνετα την ομάδα του μπροστά στο σκορ (16-26). Πάντως σιγά-σιγά και ο Απόλλωνας έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα, με τον εξαιρετικό Γουντς να γράφει το 20-26 στο 10’.

Κι εκεί που οι Πατρινοί πλησίασαν στο τρίποντο (23-26) ήρθε… πληρωμένη απάντηση του Παναθηναϊκού. Παίρνοντας φωτιά έξω από τα 6,75 και με τον Φελντέιν να έχει δύο τέτοια σουτ, το σκορ μετατράπηκε στο άψε-σβήσε σε 23-35, προτού ο τρομερός Κούζμιτς πετύχει δύο σερί καλάθια και φέρει τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της, για το 23-39’ στο 13’. Το ματς απέκτησε… τρελό ρυθμό, με τον Βεργίνη να δίνει το σύνθημα, με την πράσινη άμυνα να χαλαρώνει και σιγά-σιγά την απόσταση των δύο ομάδων να ροκανίζεται για το 36-46 με δύο τρίποντα των γηπεδούχων. Το black out του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν και στις δύο άκρες του παρκέ, οι Πατρινοί είχαν… εκστασιαστεί από μακριά και κατάφεραν με απίθανο ρεσιτάλ από τα 6,75 να πάνε στα αποδυτήρια μόλις στο -4 (44-48), έχοντας επιστρέψει για τα καλά, κόντρα σε έναν αγνώριστο Παναθηναϊκό μετά το 15’.

«Φορτωμένος» μπήκε στο δεύτερο μέρος και με διάθεση να καθαρίσει το ματς (άσχετα που δεν το πέτυχε). Με τους Καλάθη-Διαμαντίδη να δίνουν το ρυθμό, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 9-1 και ξέφυγε με 45-57. Οι πράσινοι όμως εμφάνισαν ξανά κενά διαστήματα, η περιφερειακή τους άμυνα είχε πολλά προβλήματα και ένα τρίποντο του Κουζέλογλου μείωσε εκ νέου τη διαφορά στους 4 (55-59). Ο ασύλληπτος Βεργίνης –στο ματς της ζωής του- πέτυχε τρίποντο, έκανε κλέψιμο και «χάρισε» καλάθι στον Κουζέλογλου για το μίνι σοκ στην Περιβόλα, καθώς ο Απόλλων πήρε προβάδισμα (μετά το 6-4) με 62-61 κόντρα σε έναν κακό Παναθηναϊκό, χωρίς ρυθμό, με λάθη, με κακή άμυνα και κακές επιλογές. Προς στιγμήν οι πράσινοι έβγαλαν μια αντίδραση, αλλά η ομάδα του Μέξα παρέμενε… κολλιτσίδα (με ΑΚΟΜΑ δύο τρίποντα από Βεργίνη και Κουζέλογλου) για το… οριακό 67-70 στο 30’.

Ο Πάλμπλαντ με ένα προσωπικό 4-0, έφερε ξανά μπροστά τον Απόλλωνα με 74-73, στο θρίλερ που εξελισσόταν στην Περιβόλα, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός πετούσε την μία επίθεση μετά την άλλη. Ο Ραντούλιτσα έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι με 77-74, αλλά αυτό μπαμ-μπαμ άλλαξε ξανά χέρια, με τους Πατρινούς να στέλνουν μήνυμα προς θα πληρώσουν ακριβά το τομάρι τους, προηγούμενοι εκ νέου στο 35’ με 78-77, χάρη στον σεληνιασμένο Βεργίνη. Εκεί όμως ήρθε η κατάθεση των έξι αστεριών… Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει σαν Παναθηναϊκός, ο πατρινός σύλλογος λύγισε από την υπερπροσπάθεια που έκανε, όλα τα σουτ του κατέληγαν στο σίδερο (λόγω και της πιεστικής άμυνας), με αποτέλεσμα οι πράσινοι να καθαρίσουν τον αγώνα. Και τα δύο τρίποντα στο… καπάκι από Πάβλοβιτς-Διαμαντίδη έγειραν οριστικά την πλάστιγγα με το σερί του Εξάστερου να φτάνει στο 11-0 και να διαμορφώνεται το 88-78, προτού έρθει το τελικό 90-80!

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 45-49, 67-70, 80-90

Απόλλων Πάτρας (Μέξας): Αργυρόπουλος, Βεργίνης 24 (5), Αθανασούλας, Πάλμπλαντ 7 (1), Ντάνκαν 3 (1), Πελεκούδας, Κουζέλογλου 18 (4), Μάιερ 8 (2), Πέρι 12 (2), Γουντς 8

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 4, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 9 (2), Ραντούλιτσα 14, Φελντέιν 12 (2), Διαμαντίδης 6 (2), Καλάθης 12 (1), Παπαδάκης, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς 18

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x