Ελλάδα

Νέοι με μανία, «καθάρισαν» και την Αλβανία

Άλλη μια «προπόνηση» για την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό της Χαλκίδας, καθώς συνέτριψε 97-35 την Αλβανία κι έκανε το 3/3. Κορυφαίοι Τολιόπουλος και Χαραλαμπόπουλος.

Ένα ακόμη καλό τεστ προετοιμασίας για τα δύσκολα που αργά ή γρήγορα θα έρθουν για την Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν συνάντησε καμία αντίσταση από την Αλβανία και συντρίβοντάς τη με 97-35 έκανε το 3/3 στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκό U20, στο κατάμεστο (ξανά) κλειστό της Κανήθου.

Εξαιρετικός ο Χαλκιδαίος Βασίλης Τολιόπουλος, πέτυχε 19 πόντους μόνο στο πρώτο ημίχρονο (29 συνολικά) με ένα μόνο άστοχο σουτ. Πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Εκτός έμεινε ο Δημήτρης Σταμάτης λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ κανονικά έπαιξε ο Κώστας Αντετοκούνμπο ξεπερνώντας τον χθεσινό τραυματισμό του στο γόνατο και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Αντώνης Κόνιαρης.


inner

Η Δευτέρα είναι μέρα ρεπό για όλες τις ομάδες, ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης η Εθνική Νέων Ανδρών αναμετράται με το Κόσσοβο (Τρίτη 18:45) και τη Μεγάλη Βρετανία (Τετάρτη 18:45).

Αποστολή στη Χαλκίδα, Χρήστος Ρομπόλης

Οι Τολιόπουλος, Λούντζης, Σκουλίδας, Χαραλαμπόπουλος και Κώττας αποτέλεσαν την πρώτη ελληνική πεντάδα, που μετά από ένα μουδιασμένο επιθετικά πρώτο δίλεπτο άρχισε να ρολάρει. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ η μπάλα περνούσε διαρκώς στον Κώττα που δεν είχε αντίπαλο (9-0). Η Αλβανία χρειάστηκε ένα τετράλεπτο για να ανοίξει λογαριασμό και πήρε θάρρος απαντώντας με ένα σερί 7-0 (9-7), το οποίο όμως φρόντισε να διακόψει ο Τολιόπουλος που με συνεχείς πόντους έφερε την Εθνική στο +14 στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-9). Τα καρφώματα Τσαλμπούρη και Μουράτου ενθουσίασαν το κοινό και έγραψαν το 29-14, με τους διεθνείς να τρέχουν σε κάθε ευκαιρία να ξεμακραίνουν όλο και περισσότερο (41-17) μέχρι το 48-20 του ημιχρόνου.

inner

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έριξε στη μάχη τον Κώστα Αντετοκούνμπο που αποθεώθηκε μετά από δύο εξαιρετικές τάπες, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντα κρατούσε την Εθνική σε απόσταση ασφαλείας (55-29, 66-31), που έδωσε την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα λεπτά… πτήσης και άλλοι παίκτες. Αυτό δεν φρέναρε την ελληνική ομάδα, που με επτά σερί πόντους του Δίπλαρου έφτασε στο 75-33, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Κράτησε την Αλβανία άποντη για οκτώ λεπτά και έφτασε στο +60 (95-35).

Δεκάλεπτα: 23-9, 48-20, 66-31, 97-35.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 29 (4/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα), Κώττας 14, Κόνιαρης, Τσαλμπούρης 6, Σκουλίδας 3, Μπιλλής 7, Σταμάτης, Χαραλαμπόπουλος 18, Δίπλαρος 10, Μουράτος 5, Λούντζης 5, Αντετοκούνμπο.

Αλβανία (Βούγιατσιτς): Γκορέα 8, Μπράρι, Ταφλάι 11, Ντάνιελ Λεκντρεάι 6, Μπέλιου, Ζίκα, Στραζιμίρι, Ρακάι 4, Ντοντ Λεκντρεάι 4, Μπέλι 2, Σούσκου, Τρόγια.

Διαιτητές: Μαλισέφσκι (Πολωνία), Σίριτσα (Λευκορωσία), Χέρμπερτσον (Ισλανδία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x