Ένα ακόμη καλό τεστ προετοιμασίας για τα δύσκολα που αργά ή γρήγορα θα έρθουν για την Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν συνάντησε καμία αντίσταση από την Αλβανία και συντρίβοντάς τη με 97-35 έκανε το 3/3 στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκό U20, στο κατάμεστο (ξανά) κλειστό της Κανήθου.
Εξαιρετικός ο Χαλκιδαίος Βασίλης Τολιόπουλος, πέτυχε 19 πόντους μόνο στο πρώτο ημίχρονο (29 συνολικά) με ένα μόνο άστοχο σουτ. Πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Εκτός έμεινε ο Δημήτρης Σταμάτης λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ κανονικά έπαιξε ο Κώστας Αντετοκούνμπο ξεπερνώντας τον χθεσινό τραυματισμό του στο γόνατο και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Αντώνης Κόνιαρης.

Η Δευτέρα είναι μέρα ρεπό για όλες τις ομάδες, ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης η Εθνική Νέων Ανδρών αναμετράται με το Κόσσοβο (Τρίτη 18:45) και τη Μεγάλη Βρετανία (Τετάρτη 18:45).
Αποστολή στη Χαλκίδα, Χρήστος Ρομπόλης
Οι Τολιόπουλος, Λούντζης, Σκουλίδας, Χαραλαμπόπουλος και Κώττας αποτέλεσαν την πρώτη ελληνική πεντάδα, που μετά από ένα μουδιασμένο επιθετικά πρώτο δίλεπτο άρχισε να ρολάρει. Η άμυνα ήταν άκρως αποτελεσματική, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ η μπάλα περνούσε διαρκώς στον Κώττα που δεν είχε αντίπαλο (9-0). Η Αλβανία χρειάστηκε ένα τετράλεπτο για να ανοίξει λογαριασμό και πήρε θάρρος απαντώντας με ένα σερί 7-0 (9-7), το οποίο όμως φρόντισε να διακόψει ο Τολιόπουλος που με συνεχείς πόντους έφερε την Εθνική στο +14 στο τέλος της πρώτης περιόδου (23-9). Τα καρφώματα Τσαλμπούρη και Μουράτου ενθουσίασαν το κοινό και έγραψαν το 29-14, με τους διεθνείς να τρέχουν σε κάθε ευκαιρία να ξεμακραίνουν όλο και περισσότερο (41-17) μέχρι το 48-20 του ημιχρόνου.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έριξε στη μάχη τον Κώστα Αντετοκούνμπο που αποθεώθηκε μετά από δύο εξαιρετικές τάπες, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντα κρατούσε την Εθνική σε απόσταση ασφαλείας (55-29, 66-31), που έδωσε την ευκαιρία να πάρουν περισσότερα λεπτά… πτήσης και άλλοι παίκτες. Αυτό δεν φρέναρε την ελληνική ομάδα, που με επτά σερί πόντους του Δίπλαρου έφτασε στο 75-33, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Κράτησε την Αλβανία άποντη για οκτώ λεπτά και έφτασε στο +60 (95-35).
Δεκάλεπτα: 23-9, 48-20, 66-31, 97-35.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 29 (4/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα), Κώττας 14, Κόνιαρης, Τσαλμπούρης 6, Σκουλίδας 3, Μπιλλής 7, Σταμάτης, Χαραλαμπόπουλος 18, Δίπλαρος 10, Μουράτος 5, Λούντζης 5, Αντετοκούνμπο.
Αλβανία (Βούγιατσιτς): Γκορέα 8, Μπράρι, Ταφλάι 11, Ντάνιελ Λεκντρεάι 6, Μπέλιου, Ζίκα, Στραζιμίρι, Ρακάι 4, Ντοντ Λεκντρεάι 4, Μπέλι 2, Σούσκου, Τρόγια.
Διαιτητές: Μαλισέφσκι (Πολωνία), Σίριτσα (Λευκορωσία), Χέρμπερτσον (Ισλανδία).
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.