Αναλυτικά η επιστολή του Ντουέιν Γουέιντ:
«Αγαπητό Μαϊάμι,
Αυτή ήταν μια τρομερά δύσκολη και συναισθηματική απόφαση. Μετά από 13 χρόνια, αποφάσισα να αποχωρήσω για ένα νέο ταξίδι με τους Σικάγο Μπουλς. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, όμως αισθάνομαι πως έκανα τη σωστή επιλογή για εμένα και την οικογένειά μου.
Ξεκίνησα την καριέρα μου στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ το 2003 και ήταν τιμή μου να παίξω μαζί τους και να βοηθήσω να χτιστεί ένα franchise που κέρδισε τρία πρωταθλήματα. Κοιτάζω πίσω με περηφάνια σε όσα καταφέραμε μαζί. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ την κοινότητα και ειδικά τη #HEATNATION για την αγάπη και την υποστήριξή της στη διάρκεια των χρόνων. Ήταν πραγματικά εκπληκτική. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος από τα μηνύματα του κόσμου που μου λέει να κάνω αυτό που είναι καλύτερο για εμένα. Οι μνήμες από τις παρελάσεις για τα πρωταθλήματα και τους πέντε τίτλους περιφέρειας είναι εκπληκτικές στιγμές που μοιραστήκαμε και θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου, την ώρα που θα ξεκινώ για τη νέα σελίδα της ζωής μου.
Μεγάλωσα στο Ρόμπινς του Ιλονόις και δεν ονειρεύθηκα ποτέ καριέρα στο ΝΒΑ. Δεν ονειρεύθηκα ότι μια μέρα θα φορέσω τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς. Τους έβλεπα όσο μεγάλωνα και ήταν η έμπνευσή μου για να κυνηγήσω το όνειρό μου, να γίνω μπασκετμπολίστας. Οι σημαντικότερες αναμνήσεις μου είναι να βλέπω τον πατέρα μου να παίζει στα ανοιχτά του Fermi Elementary School και εμένα να βελτιώνω το παιχνίδι μου στο Blue Island Recreation Center. Δεν ξέχασα ποτέ από που ξεκίνησα και είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που θα έχω, να παίξω στην ομάδα που με έκανε να αγαπήσω το παιχνίδι. Πολλά μέλη της οικογένειάς μου ζουν ακόμη στο Σικάγο και είμαι ενθουσιασμένος που θα γυρίσω στο σπίτι.
Ανυπομονώ να επιστρέψω στις ρίζες μου. Ανυπομονώ γι' αυτά που θα έρθουν.
Με πολλή αγάπη και σεβασμό,
Ντουέιν Γουέιντ».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.