Δεν θα γίνει μόνο η κλήρωση του πρωταθλήματος στις 8 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, ο σύνδεσμος θα βραβεύσει τους κορυφαίους της σεζόν που πέρασε.
Εκτός από τους παίκτες-πρωταγωνιστές τιμητικές πλακέτες θα παραλάβουν ακόμη οι ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Απόλλωνας Πάτρας Carna, Λαύριο, Κόροιβος, Αρκαδικός και Καβάλα με το βραβείο ήθους, ενώ θα βραβευθεί και ο Σούλης Μαρκόπουλος για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
«Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Basket League για την αγωνιστική χρονιά 2016-17, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, θα αρχίσει με την διεξαγωγή της κλήρωσης, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 19:30) στο Makedonia Palace Hotel στην Θεσσαλονίκη (αίθουσα «Αλέξανδρος»).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα βραβευτούν οι καλύτεροι της Basket League της προηγούμενης σεζόν:
* Ο Βασίλης Σπανούλης ως TAGHeuer MVP της αγωνιστικής χρονιάς 2015-16 και μέλος της καλύτερης πεντάδας
* Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και δημοφιλέστερος παίκτης
* Ο Οκάρο Γουάιτ ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο θεαματικός παίκτης
* Οι Γιώργος Πρίντεζης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ως μέλη της καλύτερης πεντάδας
* Ο Δημήτρης Πρίφτης ως καλύτερος προπονητής
* Ο Νικ Καλάθης ως καλύτερος αμυντικός
* Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ως καλύτερος νέος παίκτης
* Ο Λεωνίδας Κασελάκης ως πιο βελτιωμένος παίκτης
Επίσης, θα τιμηθούν με το βραβείο ήθους οι ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Απόλλωνας Πάτρας Carna, Λαύριο, Κόροιβος, Αρκαδικός και Καβάλα.
Ειδική τιμητική βράβευση θα απονεμηθεί στον Σούλη Μαρκόπουλο, ρέκορντμαν συμμετοχών στην Α’ Εθνική με 672, για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.