Euroleague

Νίκη και διαφορά για την ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ νίκησε τη Ρεάλ με 81-72, της πήρε και τη διαφορά και πιθανότατα κρατάει το ένα από τα δύο εισιτήρια που της δίνουν αβαντάζ έδρας στα πλέι-οφ. Σίγουρα πρώτη αν κερδίσει στο ΟΑΚΑ.

Βασιζόμενη στην εξαιρετική τριάδα των Τεόντοσιτς 17 (7ασίστ), Γουίμς 21, Κρστιτς 16, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατόρθωσε να κρατήσει μεγάλες διαφορές σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και παρά το γεγονός πως δέχτηκε την επίθεση της Ρεάλ στην τελευταία περίοδο, κράτησε για λογαριασμό της και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με την "βασίλισσα", αφού είχε χάσει με οκτώ στο πρώτο ματς. Μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, κρατάει και το εισιτήριο ενός εκ των δύο πρώτων θέσεων, το οποίο θα τεθεί σε αμφισβήτηση μόνο αν χάσει με 18 ή παραπάνω πόντους στο ΟΑΚΑ, από τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη μεριά ο Ρούντι Φερνάντεθ έκανε μεγάλο ματς με 24 πόντους και 6/8 τρίποντα, αλλά ήταν εξαιρετικά μόνος σε ένα δύσκολο ματς, μη μπορώντας ν' αποτρέψει την 3η σερί ήττα για τη Ρεάλ στην Ευρωλίγκα.

Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να επιβληθεί πλήρως στην πρώτη περίοδο και να πάρει μια σημαντική διαφορά. Η «βασίλισσα» παγιδεύτηκε στην πιεστική άμυνα των Ρώσων που την υποχρέωσε σε πέντε λάθη, ενώ πολύ γρήγορα (σε κάτι περισσότερο από τρία λεπτά), φορτώθηκε με δύο φάουλ ο Μίροτιτς. Με τον Τεόντοσιτς να μπαίνει ζεστός και να σημειώνει 9 πόντους, να μοιράζει τρεις ασίστ και ένα έχει ένα κλέψιμο, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να πάρει κεφάλι μέχρι και με 11 πόντους στο 6’ και να κλείσει την πρώτη περίοδο, προηγούμενη με 24-15.

Οι παίκτες του Μεσίνα, ήταν αποφασισμένοι να σμπαραλιάσουν την Ρεάλ Μαδρίτης και στην δεύτερη περίοδο άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά. Πρώτα με τον Γουίμς που σημείωσε δύο απανωτά καλάθια και μετά με τον Κρστιτς που σημείωσε τους 10 από τους 12 επόμενους πόντους της ΤΣΣΚΑ. Η διαφορά στο 18’ έφτασε τους 18 πόντους (40-22) και το ημίχρονο έκλεισε με 44-28. Η «βασίλισσα» με το τέλος του ημιχρόνου, είχε μόλις 6/19 δίποντα, είχε ήδη υποπέσει σε οκτώ λάθη, στα ριμπάουντ υπολειπόταν κατά έξι (21-15 υπέρ των Ρώσων). Από την άλλη η ΤΣΣΚΑ είχε ήδη Γουίμς με 10 πόντους και 4 ασίστ, τον Κρστιτς με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ και τον Τεόντοσιτς με 9 πόντους και 4 ασίστ. Το 62% στα δίποντα, μαζί με τις 11 ασίστ στο πρώτο μέρος και τα πολύ περιορισμένα λάθη, είχαν ήδη γείρει την πλάστιγγα, υπέρ των Ρώσων από το πρώτο ημίχρονο.

Η προσπάθεια αντεπίθεσης από την Ρεάλ ήρθε με την έναρξη της 3ης περιόδου. Μετά από ένα τρίποντο του Γουίμς που έφερε την διαφορά στην μέγιστη τιμή της για την ΤΣΣΚΑ, ένα σερί 9-0 έφερε την διαφορά στους 10 πόντους με τον Ρούντι να σημειώνει δύο τρίποντα. Άλλο ένα από τον σούπερ σταρ της «βασίλισσας» θα φέρει την διαφορά στο -9 για τη Ρεάλ. Αυτή όμως έμελλε να είναι η τελευταία αναλαμπή. Διότι στο 55-45, ο Κρστιτς πετυχαίνει καλάθι και παίρνει φάουλ από τον Σλότερ, με τον Σέρχι να δέχεται τεχνική ποινή. Ο Γουίμς σημειώνει δύο βολές της τεχνικής ποινής και με ένα δίποντο, ξαναστέλνει τη διαφορά στους 16, με τα καλάθια του Ρούντι και του Παπαλουκά, να μην αλλοιώνουν την διαφορά στο φινάλε της 3ης περιόδου. Η προσπάθεια του Ρούντι να ξαναβάλει την Ρεάλ στο ματς σε αυτή την περίοδο με 11 προσωπικούς, δεν ήταν αρκετή.

Οι Ρώσοι κατέβασαν ταχύτητα στην τελευταία περίοδο με αποτέλεσμα η διαφορά να μειώνεται σταδιακά, ωστόσο Τεόντοσιτς πότε προσωπικούς πόντους και πότε με τις ασίστ του, κατάφερνε να κρατάει την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας για την ΤΣΣΚΑ. Ο Κάρολ με τέσσερις προσωπικούς πόντους μείωσε στους επτά (74-67) 1:56 πριν το τέλος. Ο Γουίμς έδωσε ανάσα με το 76-67, ο Ροντρίγκεθ μειώνει σε 76-69 και είχε ο ίδιος την ευκαιρία 53'' πριν το φινάλε να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, αλλά το τρίποντο του ήταν άστοχο. Το ματς πήγε στη ρουλέτα των βολών για την διαφορά και τελικά οι Ρώσοι τα κατάφεραν. Ο Κρστιτς με δύο βολές δέκα δεύτερα πριν το τέλος ανέβασε την διαφορά στους 10 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ροντρίγκεθ χάνει μία από τις δύο βολές στα 7'' πριν το φινάλε και η ομάδα του Μεσίνα παίρνει και την διαφορά με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 44-28, 63-47, 81-72

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:(30/47δίπ, 3/15 τριπ, 12/16βολές) Τεόντοσιτς 17(1) (7ασίστ), Γουίμς 21 (1), Χριάπα 6, Έρτσεγκ 3 (1), Κάουν 6, Παπαλουκάς 4, Κρστιτς 16, Μίτσοφ, Τζάκσον 8
Ρεάλ Μαδρίτης: (17/37διπ, 9/24 τριπ, 11/18 βολές) Γιουλ, Σούαρεθ 6 (2), Ρ. Φερνάντεθ 24 (6/8τρίποντα), Μίροτιτς 5, Μπέγκιτς 5, Ρέγιες 10, Ντρέιπερ, Κάρολ 7 (1) , Σλότερ 8, Ροντρίγκεθ 7, Χετσχάιμερ

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x