sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Βράζει το αίμα τους

Να ανταποκριθούν στην πρόκληση της φετινής σεζόν θέλουν οι… μικροί του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Η… χρονιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ αναμένεται να είναι το 2013 για τους… μικρούς του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Η νέα φουρνιά πιλότων που θα κάνει το ντεμπούτο της τη φετινή σεζόν θα έχει δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει να τρέξουν δίπλα στους κορυφαίους.

Sauber, Toro Rosso, Caterham και Marussia εμπιστεύονται τους μικρούς, οι οποίοι αν θέλουν να παραμείνουν στα γκριντ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους ρούκι, τους δοκιμαστές που πήραν προαγωγή και τους… έμπειρους Σαρλς Πικ και Ζαν Ερίκ Βερνιέ.

Πήραν προαγωγή!

Οι Εστέμπαν Γκουτιέρες (Sauber), Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε (Caterham), Μαξ Τσίλτον (Marussia) και Λουίς Ραζία ()είναι οι πιλότοι που τη φετινή σεζόν πήραν προαγωγή και από τη θέση δοκιμαστή, αναβαθμίστηκαν σε πρώτο πιλότο.

* Εστέμπαν Γκουτιέρες: Ο 21χρονος Μεξικανός τα δύο προηγούμενα χρόνια τα πέρασε ως δοκιμαστής της Sauber, ενώ έρχεται στα γκριντ της Φόρμουλα 1, έχοντας δύο πρωταθλήματα στο παλμαρέ του (2008 Formula BMW ADAC , 2010 GP3 Series).

* Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε: Ο Ολλανδός 27χρονος πιλότος της Caterham, είχε περάσει από τη θέση του δοκιμαστή τις σεζόν 2007 και 2008 με την Spyker και Force India, αντίστοιχα. Μάλιστα, το 2008 πανηγύρισε τον Παγκόσμιο τίτλο στο Formula Renault 3,5 Series.

* Μαξ Τσίλτον: Το 2012 πέρασε τη σεζόν του ως δοκιμαστής της Marussia. To μεγαλύτερο επίτευγμα του 21χρονου Βρετανού ήταν η δεύτερη θέση στο T Cars το 2006.

*Λουίς Ραζία: Έχοντας περάσει από τη θέση του δοκιμαστή το 2010 με την Virgin και το 2011 με τη Lotus ο 23χρονος Βραζιλιάνος πήρε τη θέση πιλότου στην Marussia.

Οι… έμπειροι!

Οι Ζαν Ερίκ Βερνιέ και Σαρλς Πικ έχοντας έναν χρόνο στην… πλάτη τους με τις Toro Rosso και Caterham θεωρούνται οι… έμπειροι μικροί.

* Ζαν Ερίκ Βερνιέ: Ο 22χρονος Γάλλος διατήρησε τη θέση του στην Toro Rosso, με την οποία την περασμένη σεζόν πλασαρίστηκε στην 17η θέση, έχοντας τερματίσει τέσσερις φορές εντός βαθμολογούμενης δεκάδας.

*Σαρλς Πικ: Δύσκολο έργο είχε την περσινή σεζόν πίσω από το τιμόνι της Marussia ο Γάλλος πιλότος. Ο 22χρονος πλασαρίστηκε στην 21η θέση, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα βαθμό, κάτι που ευελπιστεί να κάνει φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x