«Ναυμαχία» κυβέρνησης και ΠΝΟ, μετά και την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, το μεσημέρι της Τρίτης, να προχωρήσει με οριακή πλειοψηφία (8-7) στην κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας.
Βάσει της απόφασης, τα πλοία της ακτοπλοΐας που είναι σήμερα δεμένα για 6η ημέρα, να παραμείνουν στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Φεβρουαρίου.
«Ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα της ΠΝΟ» δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, που, παράλληλα, είχε στείλει τελεσίγραφο καλώντας τους ναυτικούς να τερματίσουν σήμερα την απεργία.
Επεσήμανε ότι οι οφειλές των εφοπλιστών προς τους εργαζομένους –συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις μέσω δανείων από τις τράπεζες, ενώ σημείωσε πως το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει, όπως ζητούσαν οι ναυτικοί, αυτοτελές.
Η έκκληση-προειδοποίηση του υπουργού έστω και για μία ψήφο, απορρίφθηκε και τα ατομικά φύλλα της πολιτικής επιστράτευσης παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο για τα μουράγια, όπως έγινε τις προάλλες με τα αμαξοστάσια.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






