Ελλάδα

«Διψάνε» για Δόξα!

Την αφορμή για την επισημοποίηση του πλάνου αναγέννησης της Δόξας Βύρωνα αποτέλεσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν και επίσημα το νέο πλάνο που τρέχει, πλέον, η Δόξα Βύρωνα είχε η διοίκηση του συλλόγου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε καφετέρια του Δήμου.

Συγκεκριμένα η καινούργια διοίκηση της ομάδας με αρωγό τον Γιώργο Τζαβέλλα έχει σκοπό να αναδιαρθρώσει από την αρχή ολόκληρη τη λειτουργία, από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα!

Η πρόεδρος της Δόξας, Ματθίλδη Μαρνέρη σε απόλυτη συνεργασία με τον Έλληνα διεθνή (που ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Βύρωνα) ρίχνοντας το βάρος στην καρδιά του συλλόγου, που είναι οι ακαδημίες του έχουν σκοπό να τον «αναγεννήσουν».

Είναι χαρακτηριστικό, πως η προσπάθειά τους βρήκε άμεσα αντίκρισμα με περίτρανο στοιχείο τα 250 παιδιά (κάθε ηλικίας) που προπονούνται πλέον στον σύλλογο, ενώ, πριν να αναλάβει η καινούργια διοίκηση ήταν 125! Η συνεργασία με τη Μονακό, που αγωνίζεται τώρα ο Τζαβέλλας, σε επίπεδο ακαδημιών αλλά και η διοργάνωση διεθνών τουρνουά προσελκύουν καθημερινά ακόμα περισσότερα παιδιά που με τη βοήθεια του προπονητικού τιμ έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα όνειρά του πραγματικότητα. Το πλάνο ακαδημιών που τρέχει η Δόξα Βύρωνα έχει στόχο την στελέχωση της πρώτης ομάδας με ένα ποσοστό 80% των παικτών να προέρχεται σε βάθος της 3ετίας μέσα από τα «σπλάχνα» της.

Η πρόεδρος της ομάδας, Ματθίλδη Μαρνέρη στο πλαίσιο της κοπής της πίτας δήλωσε στο sport-fm.gr: «Προσπαθούμε μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλλα να χτίσουμε ένα σύνολο γερό από τα θεμέλιά του, γι'αυτό ρίχνουμε το βάρος στις ακαδημίες. Στόχος μας είναι να μπορούμε να στηριζόμαστε και στην πρώτη ομάδα στα δικά μας παιδιά και να μειώσουμε όσο το δυνατόν γίνεται τις μεταγραφές. Γι'αυτό μέσω της Μονακό αλλά και των διεθνών τουρνουά που σκοπεύουμε να διοργανώσουμε θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις παραστάσεις και τις δυνατότητες των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά ενώ για την πρώτη ομάδα της Δόξας τόνισε: «Παρότι δεν ήταν προτεραιότητά μας στο ξεκίνημα της σεζόν, καταφέρνουμε να είμαστε στην πρώτη θέση παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κάτι που αναγνωρίζει και ο κόσμος».

Από τη μεριά του, ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος, προπονητής της Δόξας και υπεύθυνος ακαδημιών φαίνεται απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των μέχρι τώρα προσπαθειών: «Το πλάνο τρέχει από το καλοκαίρι και η αναγνώριση είναι τεράστια. Η συνεργασία μας με τις ακαδημίες της Μονακό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια το 80% του ρόστερ της πρώτης ομάδας να προέρχεται από τις ακαδημίες μας».

Για την νοοτροπία που προσπαθεί να περάσει στα παιδιά: Σίγουρα πρέπει να τους μάθουμε να είναι προσγειωμένα και να δίνουν σημασία και στο σχολείο τους, γι'αυτό κάθε τρίμηνο ζητάμε τους βαθμούς τους! Παράλληλα, κάνουμε συχνά σεμινάρια με θέμα τη διατροφή και τη πρώτες βοήθειες, που είναι πολύ βασικά όχι μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά και τη ζωή τους.

Όσον αφορά την πρώτη ομάδα που βρίσκεται στην 1η θέση του Α΄Τοπικού: Ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα και με μια διοίκηση που θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματικές ομάδες. Η πρόεδρος μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλα, αλλά και κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στην ομάδα, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ για να βρισκόμαστε στην κορυφή. Μαζί και με τη βοήθεια του κόσμου που μας στηρίζει σε κάθε παιχνίδι πιστεύω ότι μπορούμε να ανέβουμε κατηγορία.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x