sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Κίμι, όντως μας είχες λείψει!

Η ειλικρίνεια, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, αλλά πιο πολύ οι ατάκες του Κίμι Ραϊκόνεν είχαν λείψει από το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Το χρονόμετρο για την έναρξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, αφού πλέον απομένουν λίγες ημέρες ώστε οι πιλότοι να πατήσουν γκριντ στις πρώτες χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Χερέθ (5-8 Φεβρουαρίου).

Ωστόσο, το sport-fm.gr... προλαβαίνει τις εξελίξεις και σας παρουσιάζει τους 22 πιλότους του γκριντ έναν προς έναν και σήμερα είναι η σειρά του Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο πιο… περίεργος τύπος του γκριντ!

Λιγομίλητος, απρόβλεπτος και πάντα ειλικρινής. Δεν του αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, βαριέται εύκολα και αρνείται να συμμετάσχει στα παιχνίδια των… δημοσίων σχέσεων.

Ο λόγος γίνεται για τον… περίεργο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επέστρεψε στα γκριντ μετά από ένα μικρό πέρασμα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (2009-2011).

Ο Iceman είναι ο τύπος πιλότου που είτε θα έχει φανατικούς οπαδούς, είτε φανατικούς εχθρούς. Πολλές φορές έχει «κατηγορηθεί» για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα μια και ως Φινλανδός… κρύβει πολύ καλά ότι έχει να κάνει με εκφράσεις και συναισθήματα πίσω από ένα παγωμένο χαμόγελο.

«Δεν είναι του στυλ μου να πανηγυρίζω. Το να κερδίζεις είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, αλλά δεν είμαι ο τύπος που θα χοροπηδάω πάνω-κάτω».

Οι ατάκες του κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, αλλά και οι συνομιλίες του με την ομάδα του κατά τη διάρκεια των γκραν πρι, είναι αυτό που κάνει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πιο… ανθρώπινη και ίσως πιο χαριτωμένη.

«Δεν είναι ότι βαριέμαι όταν οδηγώ. Μόνο αν βρίσκομαι στην πρώτη θέση και απέχω χιλιόμετρα από τον δεύτερο. Τότε σκέφτομαι άλλα πράγματα, ή παίζω με τα κουμπιά του τιμονιού και μετά χάνω ένα φρενάρισμα», είχε δηλώσει.



Ωστόσο, φέτος όταν βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα τόνισε στην ομάδα του, Lotus, να τον αφήσουν ήσυχο γιατί ήξερε τι να κάνει.



Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ακολούθησε την καριέρα του οδηγού της Φόρμουλα 1, αφού δεν άντεχε να ξυπνήσει νωρίς, κάτι που θα απαιτούσε οποιαδήποτε άλλη δουλειά.

Ο 33χρονος διατυμπανίζει πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή, «Η ζωή μου θα ήταν πιο εύκολη αν ήμουν οδηγός στη F1 τη δεκαετία του 70. Γεννήθηκα σε εντελώς λάθος εποχή».



Είναι παντρεμένος από το 2004 με το μοντέλο από τη Φινλανδία, Τζένι Ντάλμαν.

Σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως του αρέσει να τον ακολουθεί στους αγώνες, γιατί αλλιώς τα βράδια στο ξενοδοχείο είναι πάρα πολύ βαρετά.

Του αρέσει να ακούει μουσική, κυρίως Φινλανδική.



Ακόμη, μπορείτε να δείτε τα... μυστικά των Σεμπάστιαν Φέτελ, Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x