Επικαιρότητα

«Τσεκούρι» στις συντάξεις!

Στη γνωστή και δοκιμασμένη -εδώ και τρία χρόνια, συνταγή της περικοπής των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών, καταλήγει η τρικομματική κυβέρνηση για να βρει τα 11,5 δισ. ευρώ.

Στη γνωστή και δοκιμασμένη -εδώ και τρία χρόνια, συνταγή της περικοπής των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών, καταλήγει η τρικομματική κυβέρνηση για να βρει τα 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά μειώσεις από 2% έως και 15% στις συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω.


«Ψαλίδι» ακόμη αναμένεται στις επικουρικές συντάξεις, οικογενειακά επιδόματα, εφάπαξ, αλλά και κατάργηση των, ήδη, μειωμένων Δώρων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κατώτερο όριο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης, από τα 15 στα 20 χρόνια, αντί να αυξηθούν τα όρια ηλικίας, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Εν τω μεταξύ, την παραπομπή σε δίκη των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και γιατρών που εμπλέκονται σε παράνομες συντάξεις και επιδόματα ζήτησε ο πρωθυπουργός.
«Δεν αρκεί να πιάνουμε τους συνταξιούχους. Πρέπει να τιμωρηθεί όλο το κύκλωμα», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x