F1

Δεν τους... πηγαίνει το εντός έδρας

Κάποιος τους πηγαίνει κόντρα, κάποιος-κάτι δεν τους αφήνει να χαρούν στον εντός έδρας αγώνα τους. Ο λόγος γίνεται για την ΜcLaren και τους πιλότους της. Η βρετανική ομάδα έχει να πανηγυρίσει νίκη σε εντός έδρας αγώνα από το 2008, όταν δηλαδή είδε τον Λιούις Χάμιλτον να πίνει τη σαμπάνια του από το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Κάποιος τους πηγαίνει κόντρα, κάποιος-κάτι δεν τους αφήνει να χαρούν στον εντός έδρας αγώνα τους. Ο λόγος γίνεται για την ΜcLaren και τους πιλότους της.

Η βρετανική ομάδα έχει να πανηγυρίσει νίκη σε εντός έδρας αγώνα από το 2008, όταν δηλαδή είδε τον Λιούις Χάμιλτον να πίνει τη σαμπάνια του από το πρώτο σκαλί του βάθρου.

Με εξαίρεση τον αγώνα του 2010, στον οποίο ο Χάμιλτον είδε την καρό σημαία δεύτερος πίσω από τον Μαρκ Γουέμπερ, το δίδυμο της McLaren δεν έχει εύκολο έργο στα… γνωστά του λημέρια.

Ο Τζένσον Μπάτον στις τρεις σεζόν που έχει συμμετάσχει στο βρετανικό γκραν πρι με την McLaren δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, έχοντας μία εγκατάλειψη (2011), μία τέταρτη θέση (2010) και μία έκτη (2009).

Παρόμοια είναι και η πορεία του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος την περσινή σεζόν έφτασε κοντά στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση (2011). Το 2010 ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα από τη… γκίνια με τον Βρετανό να τερματίζει δεύτερος, καθώς το μία σεζόν πριν (2009) είχε τερματίσει από την 16η θέση.

Ωστόσο, οι δυσκολίες συνεχίζονται για τους Μπάτον και Χάμιλτον και τη φετινή σεζόν. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 θα εκκινήσει από την 18η θέση, ενώ ο Χάμιλτον έχει καλύτερη τύχη βλέποντας τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την όγδοη.

Και για του λόγου το αληθές:

2011: Κατατακτήριες: Μπάτον 5ος, Χάμιλτον 10ος
Αγώνας: Χάμιλτον 4ος, Μπάτον εγκατέλειψε


2010: Κατατακτήριες: Χάμιλτον 4ος, Μπάτον 14ος
Αγώνας: Χάμιλτον 2ος, Μπάτον 4ος

2009: Κατατακτήριες: Μπάτον 6ος, Χάμιλτον 19ος
Αγώνας: Μπάτον 6ος, Χάμιλτον 16ος

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x