F1

Μένει στην ιστορία αυτό το πρωτάθλημα!

Στο γκραν πρι της Ισπανίας ο Μαλδονάδο ήταν ο πέμπτος διαφορετικός πιλότος που έβλεπε την καρό σημαία στα πέντε πρώτα γκραν πρι της Φόρμουλα 1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των σεζόν 1967, 1975 και 1983. Ωστόσο, η συνέχεια της φετινής σεζόν, επιφυλάσσει εκπλήξεις, δεδομένου ότι στο Μονακό ο Μαρκ Γουέμπερ έγινε ο έκτος πιλότος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Φόρμουλα 1!

Στο γκραν πρι της Ισπανίας ο Μαλδονάδο ήταν ο πέμπτος διαφορετικός πιλότος που έβλεπε την καρό σημαία στα πέντε πρώτα γκραν πρι της Φόρμουλα 1, ισοφαρίζοντας τα ρεκόρ των σεζόν 1967, 1975 και 1983.

Ωστόσο, η συνέχεια της φετινής σεζόν, επιφυλάσσει εκπλήξεις, δεδομένου ότι στο Μονακό ο Μαρκ Γουέμπερ έγινε ο έκτος πιλότος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Φόρμουλα 1!

Πρωταγωνιστές το 1967 οι Ροντρίγκεζ, Χιουλμ, Κλαρκ, Γκιούρνεϊ, Μπράνταμ, ενώ το 1975 ήταν οι Φιτιπάλντι, Πέις, Σέκτερ, Μας και Λάουντα. Πέντε διαφορετικούς νικητές είχε και η σεζόν 1983 (Νέλσον Πικέ, Τζον Γουότσον, Αλέν Προστ, Πάτρικ Τάμπεϊ και Κέκε Ρόσμπεργκ).

Τη φετινή σεζόν (2012) την καρό σημαία έχουν δει οι: Τζένσον Μπάτον (γκραν πρι Αυστραλίας), Φερνάντο Αλόνσο (γκραν πρι Μαλαισίας), Νίκο Ρόσμπεργκ (γκραν πρι Κίνας), Σεμπάστιαν Φέτελ (γκραν πρι Μπαχρέιν), Παστόρ Μαλδονάδο (γκραν πρι Ισπανίας) και Μαρκ Γουέμπερ (γκραν πρι Μονακό).

Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x