Περασμένα μεγαλεία… Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται σήμερα, Τρίτη, ο πρώην υπουργός Άκης Τσχατζόπουλος. Εντός της ημέρας απολογούνται οι τρεις συνεργάτες του.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε, χθες, προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, στον ίδιο που θα παρουσιαστούν την Τρίτη οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.
Πρόκειται για τους Γιώργο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία), Νίκο Ζήγρα (ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).
Να υπενθυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση έχει προφυλακισθεί ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός, και παραλίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) στην υπόθεση της προμήθειας των αντιαεροπορικών συστημάτων TORΜ1 και το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Ο Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος υπεραμύνθηκε των επιλογών που έκανε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ για την προμήθεια των υποβρυχίων υποστήριξε ότι ήταν απόφαση του ΚΥΣΕΑ (πρωθυπουργός Σημίτης, υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος…).
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






