Οι λίστες του 2011

Έγινε του… ντέρμπι

Ο μήνας των ντέρμπι ήταν ο Φεβρουάριος του ’11. Με αυτό του Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού να επισκιάζει τα υπόλοιπα. Η διαιτησία, το «ντου» των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι καυστικές δηλώσεις μετά το ματς και η απόφαση του Σισέ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, συνέθεσαν το σκηνικό. Που σε συνάρτηση με το λάθος του Καρνέζη στο 98’ με την ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου, την φούστα του Σισέ στα βραβεία της χρονιάς και τον ηρωικό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στην Μόσχα, «γέμισαν» τον… καυτό Φλεβάρη!

Ο μήνας των ντέρμπι ήταν ο Φεβρουάριος του ’11.

Με αυτό του Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού να επισκιάζει τα υπόλοιπα.

Η διαιτησία, το «ντου» των «ερυθρόλευκων» οπαδών, οι καυστικές δηλώσεις μετά το ματς και η απόφαση του Σισέ να αποχωρήσει από την Ελλάδα, συνέθεσαν το σκηνικό της ντροπής.

Που σε συνάρτηση με το λάθος του Καρνέζη στο 98’ με την ΑΕΚ στο ματς Κυπέλλου, την φούστα του Σισέ στα βραβεία της χρονιάς και τον ηρωικό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στην Μόσχα, «γέμισαν» τον… καυτό Φλεβάρη!

19 Φεβρουαρίου 2011

Το ντέρμπι της ντροπής…
Ο Ολυμπιακός, εφτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στο συν εφτά και ακόμη και με ισοπαλία, θα διατηρούσαν το σαφέστατο προβάδισμα τίτλου έναντι των «πράσινων», οι οποίοι κατέβαιναν στο Φάληρο αρκετά φορμαρισμένοι αφού στις αποσκευές τους είχαν τις νίκες επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όλα έδειχναν «μεγάλο» ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και σκόραρε με τον Μιραλάς στο 20’. Το «τριφύλλι» αντέδρασε και θα μπορούσε να ισοφαρίσει πριν την ανάπαυλα, αλλά ο κ. Καλόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη στο 44’. Αυτό πείσμωσε «πράσινους», οι οποίοι στο δεύτερο μέρος επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό, ισοφάρισαν με τον Λέτο και θα μπορούσαν να πάρουν την νίκη εάν δεν ακυρώνονταν το καθαρό γκολ του Κατσουράνη στο 82’. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ του Τζεμπούρ στο 92’ που ήταν οφσάιντ!

Και μετά; Μύλος! Οι οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν και μερικοί εξ’ αυτών, επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού. Η φυσούνα «είδε» σκηνές αλήστου μνήμης… Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επιτέθηκε φραστικά στον Σισέ με τον Γάλλο να απαντά με μήνυση! Ο Τάσος Μητρόπουλος επιτέθηκε στον Γόντικα! Παίκτες του Παναθηναϊκού κατέβηκαν από το πούλμαν της ομάδας για να την «πέσουν» στον Τοροσίδη! Κι όλα αυτά, σε ένα ντέρμπι που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Και το τρίτο ημίχρονο; Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση μομφής για την προεδρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Superleague, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από 8 μέλη!

2 Φεβρουαρίου 2011

«Μεταφορές Κυριάκος»
Από την δεύτερη κιόλας μέρα του, ο Φλεβάρης ήταν «περίεργος». Μια και οι δύο επαναληπτικοί προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας, ήταν συνταρακτικοί. Ο ΠΑΟΚ, στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα υποδέχονταν τον Ολυμπιακό, με στόχο να διατηρήσει το προβάδισμα πρόκρισης που είχε αποκτήσει με το 1-1 στο Φάληρο. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για άδειο γήπεδο, ήταν τρομακτικά! Τόσο, που τα πράγματα του Ολυμπιακού πήγαν στο γήπεδο καμουφλαρισμένα, με φορτηγάκι της μεταφορικής «Κυριάκος»! Ένα ποτήρι εκσφενδονίστηκε από την άδεια κερκίδα και έσκισε το φρύδι του Μιραλάς και μία μήνυση κατά του Μαρινάκη αποσύρθηκε. Που να είχε και κόσμο...

«Με πήδηξαν»
Ο άλλος προημιτελικός, το ίδιο έντονος. Η ΑΕΚ υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό με το 0-2 στις αποσκευές της και ήταν το φαβορί. Το «τριφύλλι» όμως μπήκε αφηνιασμένο και έριξε την «Ένωση» στο καναβάτσο αφού την κέρδιζε 3-1. Όμως η τελευταία φάση του αγώνα, ήταν και το ζουμί! Το φάουλ του Μίτσελ στο 98ο λεπτό του παιχνιδιού από τα 40 μέτρα ξεγέλασε τον Καρνέζη στέλνοντας την ΑΕΚ στον ημιτελικό, σε ένα απίστευτα φορτισμένο κλίμα, σε ένα από τα ντέρμπι της δεκαετίας. Η δήλωση του Σισέ «Σήμερα αισθάνομαι ότι με πήδηξαν» για τις αποφάσεις του διαιτητή, ενδεικτική της κατάστασης!

Με φούστα ο Σισέ...

Στις 15 Φεβρουαρίου, τέσσερις μέρες πριν το «ντέρμπι της ντροπής», ο Τζιμπρίλ Σισέ πηγαίνει στα ανδρικά βραβεία «status», φορώντας μία φούστα. Κίνηση που συζητήθηκε πολύ. Στο twitter, στα εξώφυλλα, στα καφενεία, στους οίκους μόδας και στο γήπεδο την Κυριακή!

Ηρωικός αποκλεισμός

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην παγωμένη Μόσχα για να ανατρέψει το 0-1 της Τούμπας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για τους «32» του Europa League. Ο αποκλεισμός στο χιόνι ήρθε πολύ άδικα (1-1) από ένα πέναλτι στο 80’, αλλά τους ΠΑΟΚτσήδες να χορεύουν γυμνούς…

Διαβάστε εδώ την ανασκόπηση του Ιανουαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x