Στην τέταρτη περίοδο κρίθηκε οριστικά η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηλυσιακό. Τότε, ο «Δικέφαλος» αποφάσισε να αποδείξει την ανωτερότητά του, επικρατώντας με 84-70 των «κιτρινόμαυρων» στην Πυλαία, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και σημείωσε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Αντίθετα, οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη έμειναν στη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Καβάλα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έπαιρναν κάποια σημαντικά προβαδίσματα, όμως δεν τα διατηρούσαν σταθερά, μέχρι να φτάσουμε στην τέταρτη περίοδο, όπου το 65-62 μετατράπηκε σε 72-62 στο 36’ και εκεί μπήκαν οι βάσεις για το ροζ φύλλο. Σε αυτό, βοήθησαν περισσότερο οι Γκόρι με 23 και Ντικούδης με 21 πόντους, ενώ από την απέναντι πλευρά ξεχώρισε ο Κασελάκης με 17 πόντους.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και κατάφερε να διατηρεί ένα προβάδισμα πέντε με οκτώ πόντων, δείχνοντας πως θα αποκτήσει μια καλή διαφορά από την αρχή, χάρη στον Γιαννακίδη, τον Γκόρι και τον Ντικούδη. Όμως, τα επιμέρους σκορ των «κιτρινόμαυρων» από το πρώτο πεντάλεπτο και ύστερα, χάρη στα «ξεσπάσματα» των Κασελάκη και Νάνα, έφεραν το -2 στη λήξη της πρώτης περιόδου.
Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν να διατηρούν μόνο ένα +2 και φαινόταν πως θα πηγαίναμε για ντέρμπι. Όμως, στο 31-33, ένα επιμέρους σκορ 13-2 των γηπεδούχων τους έφερε στο +9 και, στη συνέχεια, στο +10 και στο +13, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα. Σε αυτό βοήθησαν περισσότερο οι Γκόρι και Ντικούδης, που πήραν τους Θεσσαλονικείς στις πλάτες τους σε αυτό το διάστημα. Ένα επιμέρους σκορ 8-1 των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη έφερε το -6, χάρη στις «εξάρσεις» των Κασελάκη και Χατζή και τους ξαναέβαλε στο ματς. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη συγκεκριμένη διαφορά.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την τρίτη περίοδο, καταφέρνοντας να φτάσουν στο +11, έχοντας τους ίδιους πρωταγωνιστές σε αυτό το διάστημα με τις προηγούμενες καλές επιδόσεις τους στην αναμέτρηση. Μέχρι το 27’, η διαφορά βρισκόταν στους οκτώ με δέκα πόντους σταθερά και δε φαινόταν πως μπορούσε να απειλήσει ο Ηλυσιακός. Τελικά, ένα επιμέρους 7-2 των «κιτρινόμαυρων», χάρη στα συνεχόμενα καλάθια των Χατζή και Γκάρντενερ, έφεραν το -5 στη λήξη του τριαντάλεπτου.
Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους 7-2 μέχρι το 36’ και έφτασαν στο +10 τη διαφορά. Στη συνέχεια, το 75-64 και το 78-66 έκριναν την αναμέτρηση υπέρ τους οριστικά, με τους Γκόρι, Ντικούδη και Γιαννακίδη να έχουν βάλει τη «σφραγίδα» τους. Οι «κιτρινόμαυροι», που δε βρήκαν λύσεις από άλλους παίκτες, πέραν του Κασελάκη, παράτησαν το παιχνίδι και η διαφορά ανέβαινε, μέχρι να φτάσει στο τελικό +14.
Τα δεκάλεπτα: 27-25, 50-44, 65-60, 84-70
ΠΑΟΚ: Γκίντενς 1, Στίγγερς 7, Γκόρι 23, Ντικούδης 21, Καλαμπόκης 9, Ράιτ 1, Γιαννακίδης 16, Καλλές 6
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ματαλόν 6, Τόντιτς 9, Νάνα 6, Χατζής 11, Αποστολίδης 2, Τόμπσον 8, Γκάρντενερ 9, Κασελάκης 17, Γαλιώτος 2
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.