Μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω των ιδιαίτερα τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας αναμένεται να γίνει το παιχνίδι της Μπεσίκτας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη φάση των ομίλων του Europa League. Με ανακοίνωσή της, η ομάδα της γειτονικής χώρας καλεί τους οπαδούς της να δείξουν φιλοξενία στους εκδρομείς της αντιπάλου, ενώ η αστυνομία παρακολουθεί στενά τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προλάβει τα… δυσάρεστα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι προετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή, ενώ ελλοχεύει ακόμη και ο κίνδυνος κάποιοι να μπουν διαμαρτυρόμενοι εντός αγωνιστικού χώρου.
«Αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών αποτέλεσε η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο σε πλοίο που αποπειράθηκε να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας, παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από το κράτος του Ισραήλ. Ο τραγικός απολογισμός της στρατιωτικής επιχείρησης ήταν εννέα νεκροί, με τους Τούρκους να απαιτούν δημόσια συγγνώμη για το γεγονός, κάτι που όμως, δεν έγινε ποτέ.
Νικόλας Ακτύπης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






