Στην αποκάλυψη πως υπήρχαν παράλληλα τείχη μετά το Σινικό, προχώρησε ο αρχαιολόγος Ντουάν Τζινγκμπό μετά από έρευνες που διεξήχθησαν κατά τόπους του Τείχους φέρνοντας στο φως τμήματα δύο ή τριών μικρότερων οχυρώσεων οι οποίες ήταν χτισμένες παράλληλα με την κεντρική, καταρρίπτοντας έτσι την ιδέα της ενιαίας κατασκευής.
Η ερευνητική ομάδα της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανξί που βρίσκεται στην επαρχία αποτελείται από δύο παράλληλα τείχη και όπως είπε ο καθηγητής Τζινγκμπό στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, σε αρκετά σημεία των μεγάλων επαρχιών υπήρχαν δύο και τρία τείχη στη σειρά.
Αυτός ο τύπος κατασκευής έκανε ακόμα πιο αποτελεσματική τη φρούρηση στην επίθεση των επιδρομών από τις νομαδικές φυλές. Τα τμήματα του μοναδικού έργου που φαίνεται από το διάστημα που είχαν πέσει ξαναχ΄τιστηκαν αργότερα με την Δυναστεία των Μινγκ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.