Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Έγραψε ιστορία ο Άμραμπατ

Δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ο Άμραμπατ.

Με το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στις καθυστερήσεις ο Νόρντιν Άμραμπατ όχι απλώς «σφράγισε» τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού (2-0) αλλά κατέγραψε και μια ιστορική επίθεση.

Βρίσκοντας δίχτυα σε ηλικία 37 ετών και 182 ημερών, ο Ολλανδομαροκινός εξτρέμ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ξεπέρασε οριακά τον Μίμη Δομάζο, ο οποίος στις 3 Ιουνίου του 1979 και στο 7-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα είχε πετύχει το τελευταίο του γκολ με την «Ένωση» σε ηλικία 37 ετών και 172 ημερών. Το ρεκόρ κατέχει ο Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδης, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 38 ετών και 233 ημερών το 1964.

Ο Άμραμπατ το καλοκαίρι έγινε γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γκολ που είχε σημειώσει στη ρεβάνς με την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες είχε έρθει σε ηλικία 37 ετών, 4 μηνών και 3 ημερών και με αυτό ξεπέρασε Ριβάλντο, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου 2007, σε παιχνίδι με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, σκόραρε, με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε ηλικία 35 ετών, 8 μηνών και 1 ημέρας.

Πλέον ο πολύπειρος εξτρέμ έχει 22 γκολ σε 111 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα, ενώ έχει και 17 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x