Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Η άμυνα δίνει νίκες και τρόπαια, πρέπει να τη βελτιώσουμε»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε την ανάγκη να βελτιώσει ο Ολυμπιακός την άμυνά του, μετά τη φιλική επικράτηση επί της Τραπάνι στην Ιταλία.

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και της συμμετοχής του στο Super Cup της Ρόδου, ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ δύσκολα με 95-90 της μαχητικής Τραπάνι Σαρκς στην Ιταλία και έκανε το 5Χ5 στα φιλικά προετοιμασίας.

Μετά την αναμέτρηση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επεσήμανε πως η ομάδα του έχει μεν πολύ επιθετικό ταλέντο, ωστόσο χρειάζεται να βελτιώσει την άμυνά της αν θέλει να πάρει νίκες και τίτλους όταν αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ηταν ένα σημαντικό ματς, το τελευταίο ματς πριν τα επίσημα και το Σούπερ Καπ στην Ελλάδα. Η Τράπανι μας έδωσε τη δυνατότητα να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα, η οποία έπαιξε με δύναμη στην άμυνα. Πρέπει να τους δώσουμε τα ευσημα γι’ αυτό και στον κόουτς Ρέπεσα.

Ηταν σημαντικό να ματσάρουμε το κίνητρο, την ενέργεια, τη διάθεση που εδειξαν στην άμυνα. Από αυτή την προοπτική δεν τα καταφέραμε. Η άμυνά μας ήταν “φτωχή”, επιτρέψαμε 90 πόντους, μολονότι έβαλαν κάποια δύσκολα καλάθια, αλλά για το επίπεδό μας πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα.

Επίσης έχουμε παίκτες σε διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και πρέπει να είμαστε όλοι στο ίδιο γιατί αρχίζουμε τα επίσημα ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Μας λείπουν οι δύο ψηλοί μας. Το παιχνίδι μας μοιάζει περισσότερο να παίζουμε με πρόσωπο στον αντίπαλο. Ο Μιλουτίνοφ είναι δυνατός στην επίθεσή μας, ο Φαλ στην άμυνα μας. Επίσης, ο ΜακΚίσικ και ο Έβανς είναι εκτός.

Είχαμε πολλούς παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό και άλλους που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Όπως είπα είναι σημαντικό να βρούμε τον τρόπο να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι δεδομένο ότι έχουμε επιθετικό ταλέντο και σήμερα πετύχαμε 95 πόντους, αλλά πιστεύω ότι η άμυνα δίνει νίκες και κύπελλα. Πρέπει να βελτιωθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x