Stoiximan Super League

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό με… σφραγίδα Τζούριτσιτς!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με Τετέ στο 10', είδε τον Πανσερραϊκό να απαντάει άμεσα με Μπετανκόρ και τον Ευαγγέλου να παίρνει πίσω πέναλτι, αλλά ο Τζούριτσιτς τον… λύτρωσε, σκοράροντας δις για το 3-1!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-1 στο άδειο λόγω τιμωρία ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, επιστρέφοντας στις νίκες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι», που έδειξε ξανά καλά στοιχεία επιθετικά αλλά και τα γνωστά προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον, ήταν ο Τζούριτσιτς, καθώς πέτυχε δύο γκολ, με το πρώτο να είναι καθοριστικό, στο 81’ και στο 88’!

Νωρίτερα, ο Τετέ είχε ανοίξει το σκορ από το 10ο λεπτό, με τον Μπετανκόρ να ισοφαρίζει για τα αξιόμαχα «λιοντάρια», πέντε λεπτά μετά.

Αξιοσημείωτη και η απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να πάρει πίσω καθαρό πέναλτι του Γκουγκουσασβίλι στον Βαγιαννίδη, με προτροπή του Ζαμπάλα, στο 45’+4’, με το σκορ στο 1-1…

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους οκτώ βαθμούς και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή (29/09), ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στον ένα πόντο και πηγαίνει στη Λαμία, μια ημέρα μετά.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Βαγιαννίδη, Ίνγκασον, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στα μετόπισθεν. Αράο και Ουναΐ έπαιξαν στον άξονα, ενώ οι Τετέ, Μπακασέτας και Πελίστρι αγωνίστηκαν πίσω από τον προωθημένο Ιωαννίδη.

Ο Πανσερραϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον και Φάρες ήταν οι τέσσερις της άμυνας. Στάικος και Περούτσι ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Σαλαζάρ-Τέρζιτς στα άκρα και τον Τομάς πίσω από τον Μπετανκόρ, που αποτέλεσε τον σέντερ φορ.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να βρει ένα γρήγορο τέρμα που θα ξεκλείδωνε το παιχνίδι. Αφού πρώτα κέρδισε κάποια κόρνερ, χωρίς να τα εκμεταλλευτεί, πήρε και το προβάδισμα, στο 10ο λεπτό

Όταν από φάση διαρκείας στα καρέ του αντιπάλου, ο Πελίστρι πάσαρε αριστερά στον Μλαντένοβιτς εκείνος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Τετέ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι , για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0!



Η χαρά των «πράσινων» διήρκησε πολύ λίγο, ωστόσο. Με τον Πανσερραϊκό να… προειδοποιεί στο 13’, όταν ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Στάικου και το… φιλόδοξο βολ πλανέ του Μπετανκόρ στην εξέλιξη της φάσης πέρασε άουτ.

Φτάνοντας, ωστόσο, στην ισοφάριση δύο λεπτά μετά, χάρη στη δυνατή κεφαλιά του Μπετανκόρ, που πήρε… αμπάριζα τον Γεντβάι, έκανε το 1-1 ενώ τραυματίστηκαν αμφότεροι!



Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει το ίδιο και να φτάσει άμεσα στο 2-1, χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 19’, με τα σουτ των Μπακασέτα και Τετέ να μην είναι ικανά να νικήσουν τον Γκουγκεσασβίλι όμως.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, αμφότερες οι ομάδες έδειξαν να έχουν «θέματα» στις αμυντικές τους μεταβάσεις, αφήνοντας πολλούς χώρους.

Ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο ημίωρο για να καταγράψουμε την επόμενη φάση, ξανά από πλευράς γηπεδούχων. Με το σουτ του Μπακασέτα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκουγκεσασβίλι.

Ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε ένα σουτ του Σαλαζάρ από θέση μέσα δεξιά, δύο λεπτά μετά, για να έρθει νέα χαμένη ευκαιρία αυτή την φορά από τον Ιωαννίδη, στο 39’, μετά από ωραία πάσα του Πελίστρι.

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Ευαγγέλου να καταλογίζει πέναλτι, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, σε ξεκάθαρο φάουλ-ανατροπή του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη, αλλά ο Ζαμπάλας τον κάλεσε σε on field review και ανακάλεσε την αρχική του απόφαση!



Το «τριφύλλι» μπήκα αρκετά καλά και στην επανάληψη. Κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του έψαξε για το 2-1, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές για να το πετύχει.

Ωστόσο, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το συρτό σουτ του Μπακασέτα από πλεονεκτική θέση στο 53’, ενώ έβγαλε με εντυπωσιακή επέμβαση την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουναΐ, στο 56’…

Όσο περνούσε η ώρα, οι Σερραίοι αμύνονταν όλο και πιο μαζικά, με τον Αλόνσο να προβαίνει σε αλλαγή συστήματος με την είσοδο του Γερεμέγεφ αντί του Μπακασέτα, παίζοντας με 4-4-2 από το 76’.

Η... λύτρωση ήρθε από έναν άλλον παίκτη που είχε μπει αλλαγή στο ματς, όμως, τον Τζούριτσιτς. Καθώς από την διαγώνια κίνηση του Τετέ με τη μπάλα, το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής με το αριστερό κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1, στο 81’!



Μάλιστα ο Σέρβος άσος είχε κρατήσει να «κεράσει» και… γλυκό τον Πανσερραϊκό, αφού με έναν «κεραυνό» έξω από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-1, στο 88ο λεπτό!



MVP: Από την στιγμή που διαμόρφωσε -ουσιαστικά- το τελικό αποτέλεσμα, ο τίτλος πηγαίνει… αυτόματα στον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Με τον Σέρβο άσο να έρχεται από τον πάγκο στο 68’ και να «λυτρώνει» τον Παναθηναϊκό, σκοράροντας στο 81ο και στο 88ο λεπτό δύο πολύ όμορφα τέρματα!

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1

Η «σφυρίχτρα»: Ανεξήγητη, πραγματικά, η απόφαση του Ευαγγέλου να αλλάξει την απόφαση για την μπουνιά του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη, κατόπιν υπόδειξης του Ζαμπάλα! Με τον Αθηναίο ρέφερι να κινδυνεύει να αλλοιώσει το αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο, σε ένα κατά τα άλλα «εύκολο» ματς...

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68' Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87' Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76' Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68' Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87' Τσέριν).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μαντσίνι.

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φάρες (83' Πεταυράκης), Περούτσι, Στάικος, Τέρζιτς (66' Ντέλετιτς), Τομάς (71' Χατζηστραβός), Σαλαζάρ (83' Δεληγιαννίδης), Μπετανκόρ (71' Γκίγκιτς).

Έμειναν στον πάγκο: Κάτσικας, Καρασαλίδης, Λιάσος, Σοφιανός.

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών).

Βοηθοί: Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών), Μπαλιάκας Αλέξανδρος (Κοζάνης).

4ος διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών).

VAR: Ζαμπάλας Σπυρίδων (Ηπείρου).

AVAR: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x