Stoiximan Super League

Μαξίμοβιτς: «Έχουμε μεγάλη ποιότητα, καλούς παίκτες και βήμα-βήμα αρχίζουμε να γινόμαστε καλύτερη ομάδα»

Στο match programme του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησής του με τον Πανσερραϊκό μίλησε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς!

Συνέντευξη στο match programme του Παναθηναϊκού ενόψει της αποψινής αναμέτρησής του με τον Πανσερραϊκό στο ΟΑΚΑ, παραχώρησε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Ο Σέρβος μέσος τόνισε ότι οι «πράσινοι» καλούνται να πάρουν συνεχόμενες νίκες έτσι ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος, μίλησε για το πώς κυλούν οι πρώτοι μήνες στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο μέσος του Παναθηναϊκού:

Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό: «Για εμάς αυτό το παιχνίδι, όπως και κάθε παιχνίδι που ακολουθεί, είναι τελικός. Δεν αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα και πλέον καλούμαστε να κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο, πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια από εδώ και πέρα. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο δυνατοί στην έδρα μας ώστε να μην χάνουμε εύκολα βαθμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα, με νέο προπονητή και ίσως είναι φυσιολογικό να χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που έχουμε μάθει ο ένας τον άλλον. Σίγουρα αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ ό,τι ήμασταν πριν από ένα μήνα».

Για τις βαθμολογικές απώλειες και τον πώς θα έρθει η αντίδραση: «Το ματς με τον Αστέρα ήταν αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ στα πέναλτι και το γήπεδο ήταν άδειο. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για εμάς. Φυσικά δεν ψάχνω δικαιολογίες γιατί όταν θες να κερδίσεις το πρωτάθλημα, πρέπει να νικάς σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να παίζεις καλύτερα και να δίνεις τα πάντα για τη νίκη. Στα ματς με τον Αστέρα και την Καλλιθέα συνέβη… ατύχημα για την ομάδα. Και ήδη έχουμε δύο ατυχήματα πολύ νωρίς στη σεζόν. Δεν επιτρέπεται από εδώ και πέρα να χάνουμε βαθμούς, ιδίως σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να κυνηγήσουμε τη νίκη. Να μην αφήσουμε το περιθώριο στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από την έδρα μας. Πρέπει να ψάξουμε το γκολ από νωρίς και να σκοράρουμε για να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας στη συνέχεια».

Για το αν η ομάδα πλησιάζει το επίπεδο που θέλει: «Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ δείξαμε βελτίωση στο παιχνίδι μας. Μπορεί να μην αρχίσαμε καλά στα πρώτα 15-20 λεπτά αλλά στη συνέχεια δείξαμε καλά στοιχεία. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν πιο κοντά στο να νικήσουμε το παιχνίδι, παρά ο ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι για εμάς η διακοπή για τις εθνικές ομάδες ήταν μια καλή περίοδος γιατί είχαμε περισσότερο χρόνο για να δουλέψουμε χωρίς την πίεση των αγώνων. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές, όπως και στη ζωή, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Πρέπει λοιπόν να παίξουμε καλύτερα και να γίνουμε αποτελεσματικοί στα ματς που έρχονται, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο που έχουμε μέχρι την έναρξη των μεσοβδόμαδων ευρωπαϊκών αγώνων για να φτάσουμε στο επίπεδο του παιχνιδιού που θέλουμε. Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε πέντε γεμάτες μέρες για να δουλέψουμε όλοι μαζί και το ίδιο θα συμβεί και την ερχόμενη εβδομάδα, μέχρι να αρχίσει η League Phase του Conference League».

Για το αν τα παιχνίδια με Άγιαξ, Λανς και ΠΑΟΚ αποτελούν δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας: «Σίγουρα! Έχουμε ποιότητα και καλούς παίκτες. Πολλές φορές για να έχεις καλά αποτελέσματα, χρειάζεται ομαδικό πνεύμα και για να συμβεί αυτό πρέπει να ξέρεις καλά τους συμπαίκτες σου. Εμείς ήμασταν μια νέα ομάδα που βρισκόμασταν σε διαδικασία να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Νομίζω ότι πλέον έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Η ομάδα είχε καλά διαστήματα στα παιχνίδια της. Εκτός έδρας με τον Άγιαξ, εντός έδρας με τη Λανς στο τελευταίο μισάωρο, με τον ΠΑΟΚ για περίπου 60 λεπτά. Νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα για να παίξουμε σε όλο το παιχνίδι καλά, σαν ομάδα, απ’ το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό ώστε να πανηγυρίσουμε συνεχόμενες νίκες».

Για το πώς βίωσε το φετινό καλοκαίρι και την αλλαγή που ήρθε στην καριέρα του: «Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη. Ήμουν επτά χρόνια στην Ισπανία και έξι συνεχόμενα στη Χετάφε. Ήταν σαν το σπίτι μου. Μια τέτοια αλλαγή είναι πάντοτε δύσκολη ως προς την προσαρμογή. Όταν αλλάζεις ομάδα και χώρα, έχεις να μάθεις τα πάντα απ’ την αρχή: τους συμπαίκτες σου, την ομάδα, τον προπονητή, την καθημερινότητα, την κουλτούρα. Επίσης, ήρθα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, όπου υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα. Ταυτόχρονα, αυτή η αλλαγή συνέπεσε και με την παρουσία μου στο Euro. Χωρίς ουσιαστικά να έχω αρκετό χρόνο για διακοπές και ξεκούραση, ήρθα στην ομάδα πιο αργά, αφού είχαν ήδη αρχίσει οι προπονήσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν εύκολος ο πρώτος ενάμισης μήνας ως προς την προσαρμογή μου. Μου πήρε χρόνο. Όμως τώρα αισθάνομαι καλά και νιώθω ότι παίζω καλύτερα προσφέροντας περισσότερα στην ομάδα και τους συμπαίκτες μου».

Για το κλίμα που βρήκε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού: «Τα αποδυτήρια της ομάδας είναι καταπληκτικά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και όλοι στον Παναθηναϊκό με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Υπάρχουν πολλοί παίκτες απ’ τα Βαλκάνια, υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι και Βραζιλιάνοι. Κι ο προπονητής επίσης μιλάει ισπανικά. Αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε αρκετά».

Για το τι τον ώθησε να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Για μένα το σημαντικότερο όλων ήταν ότι ο Παναθηναϊκός, ένας τόσο μεγάλος σύλλογος, είναι για πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Αυτό αποτελεί τεράστιο κίνητρο. Θα ήταν κάτι καταπληκτικό η επίτευξη αυτού του στόχου. Είδα ένα μεγάλο πρότζεκτ στον Παναθηναϊκό και θα ήταν ευχής έργο να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να παίξουμε στο Champions League».

Για το πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα: «Τι να πω; Καταπληκτική! Και για εμένα και για την οικογένειά μου είναι τέλεια. Έχουμε φίλους εδώ, η Σερβία είναι πολύ κοντά, τα πάντα είναι ιδανικά».

Για τη ζωή του εκτός γηπέδου: «Είμαι εύκολος τύπος! Τελειώνει η προπόνηση και επιστρέφω σπίτι στην οικογένειά μου. Μας αρέσει να πηγαίνουμε τα παιδιά για να παίξουν σε κάποιο παιδότοπο. Ή όταν είναι καλοκαιρινός ο καιρός να πηγαίνουμε στην παραλία. Κάποιες φορές μπορεί να βγούμε και για φαγητό έξω. Τέτοια απλά πράγματα κάνω. Όταν έχεις δύο μικρά παιδιά δεν είναι εύκολο να κάνεις και πολλά (γέλια)».

Για το αν του αρέσει να παρακολουθεί άλλα αθλήματα: «Μου αρέσει πολύ το μπάσκετ! Ελπίζω στη διάρκεια της χρονιάς να μπορέσω να παρακολουθήσω και από κοντά παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Έχω ακούσει ότι η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική! Όταν ήμουν στη Βαλένθια κι όταν αργότερα πήγα στη Μαδρίτη, όποτε είχα την ευκαιρία, παρακολουθούσα από κοντά τα παιχνίδια».

Για το αν παίζει μπάσκετ: «Μου αρέσει να παίζω, αλλά δυστυχώς δεν παίζω τόσο καλά! Δεν είναι φυσιολογικό για κάποιον που είναι απ’ τη Σερβία να μην παίζει καλό μπάσκετ (γέλια)!».

Για το αν είναι αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού: «Αναμφίβολα! Έχουμε μεγάλη ποιότητα, έχουμε καλούς παίκτες και βήμα-βήμα αρχίζουμε να γινόμαστε καλύτερη ομάδα. Θέλουμε να αποκτήσουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας ώστε να είμαστε εξίσου καλοί απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και έτσι θα έρθουν και οι νίκες…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x