Stoiximan Super League

Τεσσάρα του ΠΑΟΚ στον Βόλο και πάει… φουριόζος στην Πόλη!

Ο Κοτάρσκι έπιασε πέναλτι στο 3’ και σήμανε την… αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Λουτσέσκου να βγάζει «γούστα» επιθετικά και να περνά με το εκκωφαντικό 4-1 από τον Βόλο πριν τη Γαλατά!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα του Βόλου και με ένα εύκολο 4-1 πήρε το τρίποντο που τον τοποθετεί έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, στην 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση, με τον Κορτάσκι να κρατάει όρθιο τον Δικέφαλο και στην κεφαλιά του Κόντε στο 1', αλλά κυρίως στο πέναλτι του Άλτμαν στο 3ο λεπτό.

Εκείνη ήταν και η στιγμή που οι Θεσσαλονικείς «ξύπνησαν» και ξεκίνησαν την ασφυκτική πίεση στα καρέ του Βόλου.

Ο Σβαμπ από τα 11 βήματα έκανε το 1-0 στο 24ο λεπτό, ενώ ο Βόλος έμεινε με 10 μετά τη δεύτερη κάρτα που αντίκρισε ο Φεράρι στο 34'. Ο Μουργκ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του, μέχρι ο Μεντιέτα να μειώσει σε 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, όμως, μόνο αυτό, με τον Τάισον (60') και τον Τσάλοφ (89') να διαμορφώνουν το τελικό 4-1.



Στο… μυαλό των κόουτς
Ο Βόλος παρατάχθηκε με 4-3-1-2, με τον Κόβατς κάτω από την εστία και τους Μύγα, Καλογερόπουλο, Μίλετιτς, Φεράρι στην τετράδα στην άμυνα. Στο κέντρο ο Γκόμεζ παρέταξε τους Γκλάβσιτς, Μπερναντού, Ασεκνούν και σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους τον Μεντιέτα. Μοναδικοί προωθημένοι ήταν οι Πέδρο Κόντε και Όμρι Άλτμαν.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά «κατέβηκε» με τον κλασικό του σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ. Φανέλα βασικού δίπλα στον Κεντζιόρα πήρε ο Κόλεϊ, με τους Μπάμπα και Σάστρε να αναλαμβάνουν το αριστερό και δεξί άκρο της άμυνας αντιστοίχως. Σε ρόλο «κόφτη» ήταν ο Σβαμπ, με τον Καμαρά να είναι στο πλευρό του. Στα αριστερά της επίθεσης μπήκε ο Τάισον, με τον Ντεσπόντοφ στα δεξιά και τον Μουργκ πίσω από τον Τισουντάλι, που ανέλαβε τον ρόλο του σέντερ φορ.

Το ματς:

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα για τον Βόλο που μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση ξαφνιάζοντας τον ΠΑΟΚ. Ο Κόντε απείλησε μόλις στο 1ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, ο Κοτάρσκι έδιωξε επιτυχημένα, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Καμαρά έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα, με τον Βόλο να κερδίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άλτμαν, ο οποίος νικήθηκε, όμως, από τον Κροάτη κίπερ.



Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του ματς και ξεκίνησε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Ο Μουργκ πρώτα στο 8' δεν κατάφερε να σκοράρει από ευνοϊκή θέση, ενώ ο Τισουντάλι νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κόβατς στο 10ο λεπτό.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Άλτμαν, όμως, το πέτυχε ο Σβαμπ! Ο Φεράρι έπεσε με φόρα πάνω στον Ντεσπόντοφ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε απευθείας πέναλτι. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε για το 1-0 στο 24ο λεπτό.



Και σαν μην έφτανε αυτό για τη θεσσαλική ομάδα, 11 λεπτά αργότερα έμεινε και με παίκτη λιγότερο, καθώς ο μοιραίος Φεράρι αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία (35') και πήγε από νωρίς στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τίποτα αξιοσημείωτο δεν συνέβη, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ 1-0.



Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά, για να διπλασιάσει τα τέρματά του και να… ησυχάσει για τη νίκη. Ο Μουργκ, στο 49', προσπάθησε να πετύχει ένα μαγικό γκολ από πλάγια θέση, με τον Κόβατς να στέλνει, ωστόσο, την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, τελικά, έγινε το 2-0. Ο Καμαρά βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Βόλου και επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μουργκ, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στην εστία του Κόβατς αργά και βασανιστικά.





Ο Βόλος κατάφερε να μειώσει στο 56' και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, όταν ο Γκλάβσιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μεντιέτα, ξεχασμένος από όλη την «ασπρόμαυρη» άμυνα, πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με μία εντυπωσιακή κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι μειώνοντας σε 2-1.



Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 60' ο Τάισον έκανε το 3-1. Τραγικό λάθος του Γκλάβτσιτς, που πάσαρε στον Τισουντάλι. Ο Μαροκινός προχώρησε με την μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί ιδανικά τον Κόβατς.



Ακολούθησε μία τρομερή φάση στην οποία ο Τσάλοφ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα ασπρόμαυρα. Ο Κόβατς έκανε το βολέ και πέτυχε τον Ρώσο άθελά του, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βόλου για το τελικό 4-1.



MVP: Σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε ο Τόμας Μουργκ, που δείχνει πως ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ μπορεί να βοηθήσει έστω στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Αυστριακός ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις του παιχνιδιού, δείχνοντας πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι στο ροτέισον του Λουτσέσκου.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Τσαγκαράκης είχε πολλή δουλειά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Έλληνας διαιτητής κατάφερε να διατηρήσει τις ισορροπίες και ήταν απόλυτα δίκαιος απέναντι στις δύο ομάδες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72' Κόμπα), Ασεχνούν (40' Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61' Βιγιαφάνες), Κόντε (61' Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (68' Ότο), Καμαρά, Σβαμπ (67' Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Τάισον (79' Σορετίρε), Τισουντάλι (67' Τσάλοφ).

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Βοηθοί: Παντελής Σπυρόπουλος, Χρήστος Κορώνας

Τέταρτος: Τάσος Παπαπέτρου
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης, Γεωργία Κομισοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x