NBA

Ο Εμπίντ τιμήθηκε από την κυβέρνηση του Καμερούν για το χρυσό με τις ΗΠΑ

Ο Τζοέλ Εμπίντ απαρνήθηκε την πατρίδα του για να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ, ωστόσο το Καμερούν τον τίμησε.

Καμία... κακία στον Τζοέλ Εμπίντ που επέλεξε να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ και όχι με την πραγματική του πατρίδα δεν κρατά το Καμερούν. Ο σέντερ των Σίξερς βρέθηκε στη χώρα που γεννήθηκε και παρέμεινε ως τα 16 του και ο πρόεδρος της χώρας, Πολ Μπίγια, τον τίμησε με το μετάλλιο της ανδρείας για την προσφορά του, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Εμπίντ είχε την επιλογή να παίξει στην Εθνική Καμερούν, ΗΠΑ ή Γαλλίας και επειδή απέρριψε την τελευταία, δέχτηκε μπαράζ αποδοκιμασιών από τους φανς των «μπλε» σε όλα τα παιχνίδια της Team USA, σε Λιλ και Παρίσι.

Οι Καμερουνέζοι, αντίθετα, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα μεγαλόψυχοι απέναντι στον 30χρονο άσο. Ίσως γιατί ο ίδιος δήλωσε πως θα ήθελε να εκπροσωπήσει το Καμερούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Αν και είναι δύσκολο αφενός μεν για το Καμερούν να προκριθεί και αφετέρου να εγκριθεί από την FIBA η αλλαγή εθνικής ομάδας για τον Αφρικανό. Πάντως εξαίρεση έχει γίνει σε κάποιες περιπτώσεις, όπως του Έρικ Γκόρντον που έπαιξε με τις ΗΠΑ και τις Μπαχάμες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x