Ευρώπη

Πέσιτς: «Αναχρονιστικό το σύστημά μας, πρέπει να αλλάξει για να πάει μπροστά το σερβικό μπάσκετ - Δεν ξέρω αν θα μείνω»

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θεωρεί αναγκαίο να αλλάξουν πολλά στο σερβικό μπάσκετ.

Οι τελευταίες επιτυχίες της εθνικής Σερβίας δεν αρκούν στον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος θεωρεί πως το μπάσκετ της χώρας δεν κάνει σωστά βήματα. Οι «πλάβι» ήταν δευτεραθλητές κόσμου το 2023 και χάλκινοι ολυμπιονίκες στο Παρίσι, ωστόσο ο προπονητής της εθνικής ομάδας κάνει λόγο για ανάγκη τομών, στις οποίες θα πρέπει να πρωτοστατήσουν Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας.

«Για να πετύχεις μεγάλα πράγματα είναι σημαντικό να έχεις στρατηγική. Δεν είναι επιτυχία εάν τα πηγαίνει καλά η εθνική ομάδα. Το σερβικό μπάσκετ έχει μεγάλα προβλήματα, επειδή οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε διαφορετικά. Νιώθω ηττημένος στο τέλος αυτής της διαδικασίας, επειδή δεν έχω καταφέρει να πείσω τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι κουνούν το κεφάλι και τίποτα δεν γίνεται. Το σύστημά μας είναι αναχρονιστικό και πρέπει να αλλάξει. Το εάν θα γίνουν αυτές οι αλλαγές εξαρτάται κυρίως από τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν, τις δύο μεγαλύτερες ομάδες μας», δήλωσε ο 75χρονος τεχνικός.

Όσο για το δικό του μέλλον στον πάγκο της εθνικής ομάδας; «Ούτε εγώ γνωρίζω. Δεν έχω κανέναν λόγο να παριστάνω τον σημαντικό. Πρώτα πρέπει να ρωτηθώ και μετά θα απαντήσω. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι τι θα μου προσφέρει να αναλάβω μια ακόμη αποστολή και μετά έρχεται κάποια επιτυχία και το βλέπω. Ο κόσμος πάντα μιλά για έναν προπονητή και αν δίνει κίνητρο στους παίκτες του, αλλά κανένας δεν ρωτά αν εκείνος έχει κίνητρο. Προσωπικά, μπορώ να γυρίσω χαρούμενος στο σπίτι μου και μετά από μια καλή προπόνηση. Πάντως το όλο ολυμπιακό τουρνουά μού πρόσφερε μεγάλη χαρά», τόνισε ο Πέσιτς, που δεν έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x