Stoiximan Super League

Αγγελόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Για αυτό επιλέξαμε τον Γκαρσία, θα διεκδικήσουμε την 5η θέση»

Την πίστη πως φέτος θα παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ενώ εξήγησε τον λόγο που επιλέχθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία στον Ατρόμητο & έθεσε τους στόχους της ομάδας.

Αισιόδοξος πως το επερχόμενο πρωτάθλημα στη Stoiximan Super League θα είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών εμφανίστηκε ο Γιάννης Αγγελόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρόμητου τόνισε πως οι τρεις κατηγορίες των πλέι οφ/πλέι άουτ θα δώσουν έξτρα κίνητρο σε κάθε ομάδα, καθώς καμία δεν θα είναι αδιάφορη την επόμενη σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τους Περιστεριώτες, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν τον Πάμπλο Γκαρσία, τα στοιχεία που ξεχώρισαν σε εκείνον και φυσικά μίλησε για τον ιδιαίτερα προσεγμένο μεταγραφικό σχεδιασμό.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Γιάννης Αγγελόπουλος στον Μιχάλη Τσόχο
Για το νέο φορμάτ στο πρωτάθλημα: «Κοιτάξτε, η αλήθεια είναι πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός μας είχε ξεκινήσει πριν ανακοινωθεί το νέο φορμάτ, όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν σημαντική, αφού πλέον η θέση της Ευρώπης είναι ανοικτή και θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας σε όλα τα επίπεδα. Όπως είπατε, αυτό στην εξέλιξη του σχεδιασμού μας έπαιξε κάποιο ρόλο».

Για τους στόχους του Ατρόμητου τη νέα σεζόν: «Σαφέστατα είναι δύσκολος ο στόχος, παρότι τη μεγάλη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, θα βγάλουμε και 5η ομάδα στην Ευρώπη. Το νέο φορμάτ μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, αν αναλογιστούμε πως τις προηγούμενες χρονιές δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ. Αν βγάλουμε το 2020, πάντα ήμασταν στην 7η και 8η θέση. Σε αυτά που πιστεύουμε και θέλουμε να πετύχουμε, το νέο φορμάτ μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα είναι άκρως ανταγωνιστικό και συναρπαστικό σε ό,τι αφορά την κορυφή. Βέβαια, και στις θέσεις του υποβιβασμού και εκεί δόθηκαν μεγάλες μάχες. Με το νέο φορμάτ, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα. Όπως κρίθηκε το πρωτάθλημα τις τελευταίες χρονιές, στην τελευταία αγωνιστική, έτσι θα κριθεί και για την 5η θέση, αλλά εκεί που νομίζω ότι θα είναι συναρπαστικό και σημαντικό θα είναι οι θέσεις του υποβιβασμού και δεν θα υπάρχει αδιάφορη ομάδα και οι φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα
».

Για την αντίδραση που βγάζει φέτος μεταγραφικά η ομάδα: «Πιστέψτε μας, περισσότερο από όλους έλειψε σε εμάς. Είχαμε μάθει να πρωταγωνιστούμε. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει βγει οκτώ φορές σε ευρωπαϊκό Κύπελλο, έχει παίξει δύο φορές σε τελικούς. Δύο φορές τερματίσαμε στην κανονική διάρκεια στην 3η και την 4η θέση. Στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ δεν καταφέραμε να προκριθούμε στα προκριματικά του Champions League. Και σε εμάς έλειψαν αυτές οι πορείες. Κάθε χρονιά έχουμε στόχους και φιλοδοξίες, όμως δεν υλοποιούνται κάθε χρόνο. Φέτος ξεκινάμε με όνειρα και φιλοδοξίες και εκτιμώ ότι θα έχουμε μία πρωτίστως ανταγωνιστική ομάδα και πιστεύω ότι το παρελθόν έχει δείξει πως αν η ομάδα αρέσει πρώτα από όλα σε εμάς, στο τέλος της ημέρας θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Για την επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία στον «κυανόλευκο» πάγκο: «Όντως ο κ. Γκαρσία ήταν ο πρώτος στόχος μας. Ήταν ο πρώτος προπονητής που μιλήσαμε. Προσπαθήσαμε αρκετά και θέλαμε πολύ να τον φέρουμε στην ομάδα μας. Στην πρώτη του χρονιά, σε μία νεοφώτιστη ομάδα, έδωσε το στίγμα του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και ήταν ένας από τους λόγους να επιλέξουμε τον κ. Γκαρσία. Είναι σημαντικό να βλέπεις σε μία ομάδα να έχει αγωνιστικό προσανατολισμό, να έχει ιδέες και αρχή-μέση-τέλος. Όλα αυτά τα είδαμε στον Πανσερραϊκό. Είναι ένας μεθοδικός προπονητής, με ξεκάθαρες ιδέες και ένα επιτελείο που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια και είναι όλοι τους σοβαροί επαγγελματίες. Καταλαβαίνω τώρα από κοντά, τον ενάμισι μήνα, πως μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία του Πανσερραϊκού».

Για την απόκτηση των Καρλίτος, Φαν Βέερτ, Ουεντραογκό, Ουάρντα, Κίνι, Χουτεσιώτη και άλλων που ακολούθησαν: «Όλα έγιναν βάσει σχεδιασμού, καταφέραμε να κλείσουμε πολύ γρήγορα τον κ. Γκαρσία και αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας. Όλες οι μεταγραφές έγιναν μετά από συνεννόηση και επιθυμία του προπονητή. Καθίσαμε και συζητήσαμε, μας ανέπτυξε το πλάνο του. Πώς θέλει να παίξει, και ως προσέγγιση και ως σύστημα. Κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα και μπορέσαμε να κλείσουμε κάποιους καλούς παίκτες. Στο πλάνο μας ήταν, επειδή από το ρόστερ της ομάδας έφυγαν αρκετοί παίκτες, και ήταν επιλογή μας να είναι παίκτες που γνωρίζουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ήταν πολύ δύσκολο, αν όλοι οι παίκτες ήταν από την ξένη αγορά, και στο σχεδιασμό μας ήταν προτεραιότητα να είναι καλοί παίκτες και να ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τη δουλειά που γίνεται στην Πτολεμαΐδα και τα φιλικά που ακολουθούν: «Το ευχάριστο είναι πως ήδη έχουμε ξεκινήσει 15 μέρες, με δύο-τρεις διπλές προπονήσεις την εβδομάδα. Δεν έχουμε θέματα τραυματισμών. Όλοι οι παίκτες ακολουθούν το πρόγραμμα. Έχουμε ένα άρτιο προπονητικό κέντρο που παρέχει όλες τις ανέσεις. Κυλάει ομάδα η προετοιμασία, παρά τις δύσκολες και επίπονες προπονήσεις, όλοι οι παίκτες πηγαίνουν σταθερά καλά».

Για τα επόμενα κομμάτια του ρόστερ: «Θέλουμε έναν δεξιοπόδαρο κεντρικό αμυντικό, αφού μετά την έλευση του Μανσούρ που προορίζεται για αριστερό στόπερ. Μπορεί να δώσει ταχύτητα στην άμυνα και να υπάρχει γρήγορη ανάκτηση της μπάλας, ενώ θα υπάρχει χώρος και ένας εκ των δύο αμυντικών πρέπει να έχει τέτοια στοιχεία. Στη συνέχεια, ένα αμυντικό χαφ με λίγο περισσότερο εκτόπισμα, έναν πιο ψηλό σε σχέση με τους άλλους που έχουμε και έναν εξτρέμ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες, θέλουμε να δώσουμε ταχύτητα και να μπορεί να παίξει και σε ανοικτό γήπεδο. Αυτές είναι οι τρεις σίγουρες περιπτώσεις που μας απασχολούν, όμως μπορεί να βρεθεί κάτι την τελευταία επιλογή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x