Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Τριπλός «πονοκέφαλος» για Κασσελάκη πριν από τη θερινή ανάπαυλα

Η Κουμουνδούρου καλείται να λάβει αποφάσεις για «Αυγή» και «Κόκκινο», τον χειρισμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής

Σε «καύσωνα διαρκείας» βρίσκονται στην Κουμουνδούρου, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει τρία ενεργά μέτωπα: την εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος, που αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο», τον χειρισμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, της οποίας την «ανάσα» νιώθει πιο έντονη από τις ευρωεκλογές και μετά, καθώς και την άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. Το τι θα συμβεί με την «Αυγή» και το «Κόκκινο» θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό σήμερα, καθώς η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στην Πολιτική Γραμματεία (Π.Γ.) την εισήγησή της. Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα καταβλήθηκε η νέα δόση της κρατικής χρηματοδότησης, το ταμείο είναι «μείον». Απαιτείται να γίνει μια αναπροσαρμογή ως προς το ποσό που μπορεί να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κομματικά μέσα. Πηγές ανέφεραν στην «Κ» πως το κόστος λειτουργίας της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού ανέρχονταν περίπου στα 4,1 εκατ. ευρώ, σχεδόν 200.000 πάνω από την ετήσια επιδότηση.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον τους, καθώς πολλά σενάρια έχουν διακινηθεί και τα καλύτερα μιλούν για αναπροσαρμογή των μισθών προς τα κάτω. Η παύση έκδοσης του καθημερινού φύλλου φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Θα υπάρξει παρέμβαση στο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού ή κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου; Πολλές συζητήσεις έγιναν και χθες στο γραφείο του προέδρου πριν από τη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. Η Βούλα Κεχαγιά σε συνεντεύξεις που παραχωρεί δηλώνει συνεχώς πως «το θέμα είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Η οικονομική συνδρομή των μελών του κόμματος δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Μόνο προσωρινή λύση μπορεί να δώσει μια τέτοια επιλογή».

Ως βασική «συνταγή» για να ξεφύγει από την εσωστρέφεια, τα εσωκομματικά βέλη, αλλά και την γκρίνια που συνεχίζεται για την «Αυγή», ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει το «σκληρό ροκ» απέναντι στην κυβέρνηση. Ειδικά στο πεδίο της οικονομίας. Από τις αρχές της εβδομάδας οι αντιπολιτευτικοί τόνοι έχουν ανέβει αρχικά για το θέμα του ΦΠΑ στον καφέ και στη συνέχεα για την Attica Bank. Μιλούν για ζημία του Δημοσίου από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς θα διαθέτει το 33%, με τα δημόσια ταμεία να έχουν χάσει 800 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα διαθέτει το 72,5% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω του ΤΧΣ. Οπως υποστηρίζουν, «οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατ. ευρώ θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της τράπεζας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης για το συγκεκριμένο θέμα διεμήνυσε προς το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πως «δεν θα κάνω βήμα πίσω, όπως έχω υποσχεθεί στη βάση», ζητώντας να αναδειχθεί το συγκεκριμένο θέμα. Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στον Κωστή Χατζηδάκη. «Ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023 βρίσκοντας σωρευτικές ζημίες 37 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε επτά εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Bank 9%, Πειραιώς 27% και “Ελ. Βενιζέλος” 30% των μετοχών)».

Μια καινοτόμος διαδικασία εγκαινιάζεται σήμερα στην Κουμουνδούρου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται από τις πέντε έως τις οκτώ το βράδυ πολίτες στο γραφείο του. Επιχειρώντας να κάνει την «αδιαμεσολάβητη επαφή» πράξη, αυτό που διευκρινίζεται από τον ίδιο είναι πως οι παρευρισκόμενοι θα περνούν ένας ένας στο γραφείο του, συμπληρώνοντας πως «δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πριν. Ερχεσαι κατευθείαν και με συναντάς, χωρίς προηγούμενο ραντεβού». Παρ’ όλα αυτά, το τηλεφωνικό κέντρο της Κουμουνδούρου πήρε «φωτιά», ενώ από χθες ετοιμαζόταν το καφενείο στον ημιώροφο ως προθάλαμος αναμονής.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x