Stoiximan Super League

Πληγώθηκε από λάθη, αέρα και Μπριζ και περιμένει τη μεταγραφική ενίσχυση η ΑΕΚ!

Στο φιλικό του... αέρα, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 4-1 από την Κλαμπ Μπριζ, πληρώνοντας τα λάθη της και περιμένει τη μεταγραφική ενίσχυση και τις επιστροφές των παικτών για να ανέβει επίπεδο.

Έκανε λάθη, έχασε πολλές ευκαιρίες και περιμένει επιστροφές και μεταγραφική ενίσχυση η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» ηττήθηκε με 4-1 στο φιλικό απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, σε ένα ματς υπό αντίξοες συνθήκες και για τις δύο ομάδες λόγω του υπερβολικά δυνατού αέρα.

Ο «δικέφαλος» πλήρωσε τα λάθη του μεσοαμυντικά, όμως, έβγαλε αρκετές συνεργασίες επιθετικά και αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματικός θα είχε σημειώσει περισσότερα τέρματα. Ντεμπούτο για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι που πήρε φανέλα βασικού, δεν αγωνίστηκε για τους Βέλγους ο νεοαποκτηθείς, Χρήστος Τζόλης.

Ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει τους Βίντα, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, Πινέδα και Κάλενς, με τους τρεις πρώτους να αναμένονται στην Ολλανδία αύριο (07/07), όπως και τους Περέιρα (θα είναι στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του τις επόμενες ημέρες), Στρακόσα και Κοϊτά (η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους και με τις ομάδες τους).



Στο μυαλό του κόουτς:

Στις αρχικές επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, φυσικά, ξεχώριζε το όνομα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που έκανε το ντεμπούτο του -έστω και σε ανεπίσημο ματς- με την «Ένωση». Με σύστημα 4-4-1-1 ο Ιταλός ήταν στην εστία, με τους Μήτογλου και Μουκουντί στις θέσεις των στόπερ, ενώ στα δεξιά ήταν ο Ρότα και στα αριστερά ο Χατζισαφί. Ο Γιόνσον σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά του τον Γαλανόπουλο, με τον Ελίασον στα δεξιά και τον Ζίνι στα αριστερά. Σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία ο Λιούμπιτσιτς.

Μπριζ-ΑΕΚ 4-1 Πληγώθηκε από λάθη, αέρα και περιμένει τη μεταγραφική ενίσχυση η «Ένωση»

Στο ενδιάμεσο των δύο ημιχρόνων, το οποίο διήρκησε μισή ώρα, η «Ένωση» δεν άλλαξε διάταξη, αλλά είχε δύο αλλαγές: ο Άμραμπατ πήρε τη θέση του Ελίασον στα δεξιά και ο Μάνταλος του Λιούμπιτσιτς πίσω από τον Γκαρσία.

Εννέα αλλαγές έκανε ο «Πελάδο» στο τελευταίο 45λεπτό, με τους παίκτες της ΑΕΚ Β’ να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ενώ μονάχα οι Μάνταλος και Άμραμπατ παρέμειναν από το ενδιάμεσο ημίωρο. Η διάταξη παρέμεινε 4-4-1-1 με τον Θεοχάρη κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κανελλόπουλο, Κοσίδη, Χρυσόπουλο και Ραντόνια. Στο κέντρο οι Φοφανα και Ρουκουνάκης, ενώ στα πλάγια οι Κάτσικας και Άμραμπατ. Ο Μάνταλος κινούνταν πίσω από τον Θεοδωρίδη.

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του φιλικού ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και επηρέασε -όπως είναι απόλυτα λογικό- τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων. Στο 2’ ο Μπρινιόλι έκανε την πρώτη του απόκρουση με τη φανέλα της ΑΕΚ στο σουτ του Ταλμπί, ενώ η επόμενη φάση που ήρθε στο 12’ η «Ένωση» άνοιξε το σκορ: μετά την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία που έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και τον Μινιολέ και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.



Ένα λεπτό, περίπου, αργότερα (13’) ο «δικέφαλος» στάθηκε άτυχος και ήρθε η ισοφάριση για την Κλαμπ Μπριζ με το αυτογκόλ του Λιούμπιτσιτς. Ο 24χρονος έκανε απρόσεκτο γύρισμα και με τη βοήθεια του αέρα που άλλαξε την τροχιά της μπάλας ήρθε η ισοφάριση για το 1-1.



Ο Μπρινιόλι στο 18’ είπε «όχι» στο σουτ του Βανάκεν, με την ΑΕΚ να έχει κόντρα τον αέρα και το έργο της έτσι δυσκολεύτηκε αφάνταστα για να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαζαν συνεργασίες από τα δεξιά με τους Ρότα-Ελίασον, όμως, στο 29’ οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το σκορ, όταν ο Βανάκεν μοίρασε στον Ζουτγκλά, ο οποίος μέσα από την περιοχή εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται πως ο επιθετικός των Βέλγων ήταν από θέση οφσάιντ.



Στο 33’ ο Πήλιος πήρε τη θέση του Μουκουντί και στόπερ μετακινήθηκε ο Χατζισαφί και τρία λεπτά αργότερα (36’) ο Μήτογλου απείλησε με κεφαλιά, που κατέληξε στην αγκαλιά του Μινιολέ. Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου η Μπριζ πήρε διαφορά δυο τερμάτων, με τον Ζίνι να κάνει λάθος που εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι και ο Ταλμπί ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Καθολικά ανώτερη η ΑΕΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του ενδιάμεσου ημιώρου, με τον Αλμέιδα να κρατά τα πρόσωπα του πρώτου 45λεπτου με εξαίρεση τους Λιούμπιτσιτς-Ελίασον, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Μάνταλο και Άμραμπατ. Στο 53’ μετά από πίεση ψηλά το σουτ του Γιόνσον κόντραρε και έφυγε κόρνερ, με τον Πήλιο να απειλεί δευτερόλεπτα αργότερα (54’), ενώ το σουτ του Γκαρσία από γωνιακή θέση στο 57’ πέρασε άουτ.

Ο Μήτογλου αστόχησε σε κεφαλιά στο 59’ με την Μπριζ να κάνει δέκα αλλαγές στο 63’ ενώ ο Γαλανόπουλος που έκανε πολύ καλό ματς έκλεψε ψηλά στο 70’ όμως ο Γκαρσία δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Ο Έλληνας μέσος δοκίμασε τα πόδια του στο 73’ με την μπάλα να περνάει άουτ στην τελευταία φάση του ενδιάμεσου ημιώρου.



Στο τελευταίο 45λεπτο παρατάχθηκε η ΑΕΚ Β' με τους Μάνταλο και Άμραμπατ στο αρχικό σχήμα και είχε για μεγάλο μέρος καλή εικόνα. Ο Θεοδωρίδης στο 79' σκόραρε από το σοβαρό λάθος του Μπογιατά, όμως, χρησιμοποίησε το χέρι του και το γκολ ακυρώθηκε.

Το ίδιο συνέβη και στο 90' με τον Ελ Ταϊμπί, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του, ενώ η «Ένωση» στο 92' έχασε μοναδική στιγμή να μειώσει, όταν ο Κάτσικας εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του έφυγε άουτ. Οι Βέλγοι στα τελευταία λεπτά ήταν καλύτεροι και στο 117' ο Μπαρμπερά διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 4-1.



Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο κομμάτι: Μπρινιόλι, Ρότα, Χατζησαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ζίνι, Ελίασον, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία

Έπαιξαν και οι: Πήλιος, Άμραμπατ, Μάνταλος.

Η δεύτερη ενδεκάδα της ΑΕΚ: Θεοχάρης, Κανελλοπουλος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Άμραμπατ (90' Μαχαίρας), Μάνταλος, Θεοδωρίδης.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x