Χάντμπολ

Φορτσάτος Ολυμπιακός, έκανε το 1-0 στους τελικούς με ΑΕΚ

Αξιοποιώντας και τον αγωνιστικό του ρυθμό, ο Ολυμπιακός νίκησε 25-23 την ΑΕΚ στην Ηλιούπολη και έκανε το 1-0 στους τελικούς. Ματς-θρίλερ στα τελευταία λεπτά, με την «Ένωση» να επιστρέφει από το -6.

Το πρώτο βήμα στους τελικούς της Handball Premier πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 25-23 υποδεχόμενος την ΑΕΚ στo Κλειστό Γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της «Ένωσης» -μένοντας να φανεί ποια θα είναι αυτή- την προσεχή Πέμπτη (6/6). Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες, με τους Πειραιώτες να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Ένα ντέρμπι, σήμερα, το οποίο έγινε θρίλερ στα τελευταία του λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια, αξιοποιώντας και τον αγωνιστικό τους ρυθμό (από τις αναμετρήσεις με Βάλουρ και Δράμα, με την «Ένωση» να έχει να παίξει από τις 19 Μαΐου και τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ). Μάλιστα, έφτασαν και σε μέγιστη διαφορά έξι τερμάτων (15-9). Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδος όχι μόνο δεν τα παράτησαν, αλλά βρίσκοντας εν συνεχεία και ρυθμό, έδειξαν αντίδραση και μείωσαν μέχρι και στο ένα γκολ.

Να σημειωθεί ότι το φινάλε της αναμέτρησης έφερε έντονες αντιδράσεις για τη διαιτησία.

Από τη μία, στην ΑΕΚ φωνάζουν για φάουλ στον Λέμος 10'' πριν τη λήξη (με το σκορ στο 24-23), κάνοντας λόγο για «αλλοίωση του αποτελέσματος», ενώ ανήρτησαν και σχετικό βίντεο.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός στο δικό του report αναφέρει πως «Ο Θρύλος νίκησε με 25-23 την ΑΕΚ και τη... διαιτησία και έκανε το 1-0 στη σειρά!» αλλά και ότι «η ΑΕΚ μείωσε σε 23-22, με ανύπαρκτο πέναλτι, τεράστιο λάθος των διαιτητών (και δίλεπτο στον Παπαβασίλη)».

Το παιχνίδι:

Χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μικρό προβάδισμα και την ΑΕΚ να έχει… απέναντί της και τα δοκάρια (δύο στο πρώτο πεντάλεπτο). Οι «ερυθρόλευκοι», αξιοποιώντας και τον αγωνιστικό τους ρυθμό, έδειχναν καλύτερο πρόσωπο. Κάτι που αντικατοπτριζόταν και στον πίνακα (7-4, 9-5, 10-7), με τους Πειραιώτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε τερμάτων (13-8).

Η διαφορά άνοιξε στο μέγιστό της, ήτοι στο +6 υπέρ των γηπεδούχων, στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου (15-9), με την ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς να συνεχίζει να είναι εξαιρετική σε επίθεση και άμυνα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ από το τρίτο πεντάλεπτο και έπειτα άρχισε να ανεβάζει στροφές, μειώνοντας μέχρι στο ένα γκολ (22-21, 23-22). Πλέον, το ντέρμπι είχε γίνει πραγματικό θρίλερ, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του φτάνοντας στη νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-3, 6-4, 9-5, 10-7, 13-8 (ημχ) 15-9, 17-12, 19-16, 20-18, 22-11, 25-23.

Ολυμπιακός (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Βίντα 3, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 10, Δομπρής 1, Πασσιάς 3, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Κάβτιτς 3, Μιχαηλίδης, Σάββας 4.

ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής, Τίκ, Γιόνσον 3, Μαντάλινιτς 2, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε 4, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 3, Άρσιτς, Μπελασέν 2, Σόκολιτς, Μίλερ 2, Λέμος 5, Κεδέρης 2

Διαιτητές: Ζήσης-Χαραλαμπίδης, Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 1/2-2/2


Δείτε εδώ τον πρώτο τελικό μέσα από την κάμερα του OSFP TV:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x