Τένις

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ (3-6, 5-7, 6-4) από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από τον Τζάρι και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Masters της Ρώμης ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σε ένα πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση που διήρκησε περισσότερες από 2,5 ώρες, ο Έλληνας τενίστας πήρε το προβάδισμα αλλά στη συνέχεια πλήρωσε τα λάθη του, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 4-6) και την αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Τζάρι στις έξι αναμετρήσεις του με τον Τσιτσιπά, ενώ στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, Τόμι Πολ.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να εκμεταλλεύεται τα σερβίς του και να κάνει το break για το 3-1, ενώ κατέκτησε και το πέμπτο game του πρώτου σετ, παίρνοντας «διαφορά ασφαλείας» (4-1). Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κάνει και το 5-1, αλλά ο Τζάρι επέστρεψε από τέσσερα break points για να μειώσει σε 4-2, με τον Τσιτσιπά όμως να είναι ανώτερος, παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3.





Ο Τζάρι μπήκε αποφασισμένος να βγάλει αντίδραση στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, σπαταλώντας δύο break point και με τον Στέφανο να ισοφαρίζει σε 1-1, ενώ στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι, μέχρι και το 3-3. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έχασε τρεις ευκαιρίες για να κάνει το break και τελικά είδε τον Χιλιανό να προηγείται με 4-3, πριν τελικά ισοφαρίσει σε 1-1 σετ, σπάζοντας το σερβίς του Έλληνα τενίστα για το 7-5.



Το τρίτο και καθοριστικό σετ ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να κάνει το break για το υπέρ του 2-1, αλλά ο Χιλιανός απάντησε άμεσα, ισοφαρίζοντας με δικό του break σε 2-2, ενώ στη συνέχεια κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να ξεφύγει, μέχρι και το 4-4. Ο Τζάρι εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του περνώντας μπροστά με 5-4, με τον Στέφανο να σερβίρει και να σβήνει τρία match point του αντιπάλου του, πριν γνωρίσει τελικά την ήττα.





Τα σετ: 6-3, 5-7, 4-6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x