Ευρώπη

Ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και έμεινε εκτός playoffs για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια η Μπασκόνια!

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του φετινού ισπανικού πρωταθλήματος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να νικά με 106-100 την Μπασκόνια και να την αφήνει εκτός playoffs, ενώ η Μάλαγα παρέμεινε πρωτοπόρος!

Με τις εννιά αναμετρήσεις να διεξάγονται ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η τελευταία αγωνιστική της regular season στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Η Μπασκόνια γνώρισε οδυνηρή ήττα με 106-100 στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, μένοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας (18-16) και εκτός playoffs της ACB για πρώτη φορά από τη σεζόν 1994-95, όταν είχε ξεκινήσει να διεξάγεται το πρωτάθλημα με το συγκεκριμένο format!

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας, είχε για κορυφαίους στο ματς τους Μούσα (19π) και Πουαριέ (18π), βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 28-6, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει ως πρώτη στα playoffs.



Αυτό το κατάφερε η Ουνικάχα Μάλαγα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2005-06, όταν είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου! Η κάτοχος του BCL επιβλήθηκε 93-69 της υποβιβασμένης Παλένθια και μπαίνει στα playoffs έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας!

Στη δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν (μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ACB) η Ομπραντόιρο, παρά τη νίκη της με 97-71 επί της Μπανταλόνα, αφού η Γρανάδα νίκησε και εκείνη, με 74-67 την Γκραν Κανάρια, έχοντας το πάνω χέρι στην ισοβαθμία και εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της.

Η τελική βαθμολογία της regular season στην ACB:
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια 106-100

Τα ζευγάρια του πρώτου γύρου των playoffs:

Ουνικάχα Μάλαγα-Μανρέσα
Ρεάλ Μαδρίτης-Γκραν Κανάρια
Μπαρτσελόνα-Τενερίφη
Βαλένθια-Μούρθια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x