BCL

Προμηθέας Πατρών-AEK Betsson BC: Πρεμιέρα με «εμφύλιο» στους 16 του BCL

Προμηθέας Πατρών και ΑΕΚ Betsson BC στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Πρεμιέρα έχουμε σήμερα στη φάση «16» του Basketball Champions League, εκεί όπου δεσπόζει ο μεγάλος ελληνικός «εμφύλιος» ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ Betsson BC.

Οι Πατρινοί υποδέχονται απόψε το βράδυ (23/01, 19:30, CosmoteSport 4, sport-fm.gr) την «Ένωση» στο «Δημήτρης Τόφαλος» για την πρώτη αγωνιστική του 12ου ομίλου της διοργάνωσης, εκεί όπου συμμετέχουν ακόμα η ισπανική Μούρθια και η ισραηλινή, Χάποελ Χολόν, με τις δύο πρώτες του γκρουπ μετά το πέρας έξι αγωνιστικών να παίρνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά του θεσμού.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου τερμάτισε στον πρώτο γύρο του BCL στην 3η θέση του ομίλου της με ρεκόρ 3-3 και χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Λε Μαν (78-68 εκτός και 91-78 εντός) στα play-in ώστε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «16». Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» απέφυγαν το «μαρτύριο» των play-in, αφού, με πέντε νίκες σε έξι αγώνες, τερμάτισαν στην πρώτη θέση του γκρουπ τους, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν την απευθείας πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Αμφότερες οι ομάδες έρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι μεν γηπεδούχοι, ηττήθηκαν στην παράταση με 81-75 από το Περιστέρι bwin στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο, ενώ, την ίδια ημέρα, η ΑΕΚ, γνώρισε οριακή εντός έδρας ήττα με 93-91 από τον Άρη. Μάλιστα, αυτή ήταν και η τρίτη διαδοχική ήττα της «Ένωσης» και πέμπτη στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Το αποψινό, θα είναι το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για φέτος, καθώς, είχε προηγηθεί εκείνο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον Προμηθέα να παίρνει μεγάλη εντός έδρας νίκη με σκορ 100-95 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Στα αγωνιστικά τέλος, ο Προμηθέας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με τον Τζορτζ Πάπας να παίρνει την πρώτη γεύση από τη διοργάνωση του BCL, καθώς αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των Πατρινών.

Το δικό του ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα» αναμένεται να κάνει ο Όστιν Χόλινς, με τον Ζοάν Πλάθα να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ για το αποψινό ματς. Παράλληλα, τόσο ο Αγραβάνης, όσο και ο Νάιτ βρίσκονται στην αποστολή, με τον αρχηγό της ΑΕΚ, Δημήτρη Φλιώνη, να μένει εκτός, όπως φυσικά και ο τραυματίας, Κουζμίνσκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x