Επικαιρότητα

Παγκόσμια οικονομική θύελλα!

«Μαύρη» Παρασκευή! Κατακόρυφη υποχώρηση σημειώνουν οι δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για τα χρέη των κρατών και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

«Μαύρη» Παρασκευή! Κατακόρυφη υποχώρηση σημειώνουν οι δείκτες στα διεθνή χρηματιστήρια εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για τα χρέη των κρατών και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η παγκόσμια οικονομική αστάθεια αντικατοπτρίζεται στους δείκτες. Χαρακτηριστικά, περίπου 3% ανέρχονται οι χρηματιστηριακές απώλειες στο Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη, ενώ η Αθήνα σημειώνει πτώση 2,45%.

Μικρότερες ζημιές (1,1%) καταγράφει ο δείκτης CAC στο Παρίσι.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη παραχωρεί ο Επίτροπος Όλι Ρεν, αυτήν την ώρα (1:30 μ.μ).
Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και να στηριχθεί το ευρώ, η Κομισιόν, θα παρουσιάσει έκθεση για το ευρωομόλογο το Σεπτέμβριο.
Η κρίση αγγίζει ακόμη και την «πάμπλουτη» Switzerland, καθώς το ελβετικό φράγκο υποχωρεί την Παρασκευή από το ιστορικό υψηλό.

Τηλεφωνικές επαφές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο θα έχει το απόγευμα της Παρασκευής ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, για την εξέταση της αναταραχής στις διεθνείς αγορές.

Την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας επισημαίνει η Κίνα και η Ιαπωνία.
Ενδεικτικά στο Τόκιο ο υπουργός Οικονομικών Γιασιχίκο Νόντα δήλωσε ότι οι συναλλαγματικές στρεβλώσεις, η κρίση κρατικού χρέους και η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ είναι ζητήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνον εάν οι πολιτικές ηγεσίες καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x