Stoiximan Super League

«Θέλω να πετύχω στη Γερμανία»

Έτοιμος να αποδείξει πως καλά έκανε η Καϊζερσλάουτερν και τον απέκτησε είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες ανήκει στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας. Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις αφήνει καλές εντυπώσεις, ενώ άπαντες μιλούν με κολακευτικά σχόλια για αυτόν.

Έτοιμος να αποδείξει πως καλά έκανε η Καϊζερσλάουτερν και τον απέκτησε είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες ανήκει στο δυναμικό της γερμανικής ομάδας. Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης από τις πρώτες κιόλας προπονήσεις αφήνει καλές εντυπώσεις, ενώ άπαντες μιλούν με κολακευτικά σχόλια για αυτόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο woop.gr:


Κώστα θα ήθελα να μου εκφράσεις τα συναισθήματα σου, για τη νέα πρόκληση της καριέρας σου, την Καϊζερσλάουτερν.

«Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα, έκανα πιστεύω την καλύτερη επιλογή και μέχρι στιγμής είναι όλα καλά εδώ που έχω έρθει».

Στην Καϊζερσλάουτερν έχουν αγωνιστεί παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Αντρέας Μπρέμε, Μίκαελ Μπάλακ, Φριτζ Βάλτερ, Μάριο Μπάσλερ, Γιούρι Τζορκαέφ. Αυτή τη στιγμή ο ιστορικός αυτός σύλλογος διαθέτει ένα ρόστερ με νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, πιστεύεις πως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί και μία ευκαιρία για σένα, ώστε να καθιερωθείς στο αρχικό σχήμα;

«Σίγουρα απ’ ότι είδα και εγώ εδώ πέρα, από το ρόστερ, όλοι οι παίκτες είναι μικροί σε ηλικία, από κει και πέρα, γι’ αυτό πήραν και μένα, θέλουν να δουλέψουν πάνω και πιστεύω με πολύ δουλειά όλα γίνονται».

Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, η Καϊζερσλάουτερν επέστρεψε στην Μπουντεσλίγκα και ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, οι στόχοι για τη νέα σεζόν ποιοι μπορεί να είναι;

«Σίγουρα οι στόχοι για τη νέα σεζόν, είναι πρώτον να παραμείνει ψηλά στην κατηγορία, πρώτος και κύριος είναι να σωθεί η ομάδα και μετά ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο για την ομάδα».

Για τελευταία φορά η Καϊζερσλάουτερν πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τίτλου το 1998, με τεχνικό τον Ότο Ρεχάγκελ, τώρα στο τιμόνι είναι ένας ταλαντούχος προπονητής, ο Μάρκο Κουτζ, μόλις 42 ετών, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Από την στιγμή που ήρθα εγώ, ήταν από την αρχή συνέχεια πάνω μου στις προπονήσεις, μου δίνει καθημερινά οδηγίες και αυτό με κάνει να πιστεύω και εγώ σε αυτόν και κάθε μέρα στις προπονήσεις μου λέει «πάμε πάμε δυνατά» , να μπω και εγώ σιγά – σιγά στο κλίμα, από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και εξελίξιμος».

Η Μπουντεσλίγκα, αν κρίνουμε με τα όσα έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, είναι ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο Άγγελος Χαριστέας, ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Φάνης Γκέκας, είναι μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καριέρα στα γερμανικά γήπεδα, οι δικές σου προσδοκίες ποιες είναι; Μπορείς να φανείς ανταγωνιστικός στην Μπουντεσλίγκα;

«Οι πιο πολλοί έχουν πετύχει εδώ στο γερμανικό ποδόσφαιρο και εντάξει, πιστεύω γιατί να μην το κάνω και εγώ; Από εκεί και πέρα είναι τελείως διαφορετικά απ’ ότι είναι στην Ελλάδα, είναι τελείως διαφορετικά, είναι πιο δύσκολο το πρωτάθλημα, είναι πολλά».

Με όλα όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείς πως αυτή τη στιγμή είσαι προνομιούχος παίρνοντας μία μεταγραφή σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα, απ’ ότι μαθαίνω και διαβάζω στις εφημερίδες και σε όλα, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι λίγο σε δύσκολη κατάσταση και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, στο σωστό μέρος και όλα πήγαν καλά;».

Ποιος ποδοσφαιριστής αποτελεί ίνδαλμά σου και για ποιο λόγο;

«Ίνδαλμα μου αποτελεί ο Κακά, γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος μου αρέσει πάρα πολύ, και είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, μου αρέσει».

Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι σε αυτή του επιτελικού μέσου ή στα άκρα της επίθεσης και γιατί;

«Πιο πολύ πίσω από τον επιθετικό , ελεύθερος, αλλά, παίζω αριστερά και δεξιά, αλλά πιο πολύ μου αρέσει πίσω από τον επιθετικό γιατί έχω πιο πολύ χώρο, οργανώνω το παιχνίδι και αυτό μου αρέσει».

Ποια στοιχεία, κατά τη γνώμη σου, πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος επιθετικογενής παίκτης;

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, να μην φοβάται να πάει πάνω στον αντίπαλο, να τον προσπεράσει και από εκεί και πέρα σίγουρα πρέπει να είσαι γρήγορος και να έχει πολύ καλή τεχνική με τη μπάλα».

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Φερνάντο Σάντος, έχει προωθήσει στο εθνικό μας συγκρότημα «νέο αίμα». Για σένα αποτελεί όνειρο η καθιέρωση στην Εθνική μας ομάδα;

«Εντάξει πιστεύω η Εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο για ένα ποδοσφαιριστή, από εκεί και πέρα, όπως έχουμε δει ο Φερνάντο Σάντος πιστεύει πάρα πολύ στα νεαρά παιδιά και το έχει δείξει και για μένα αποτελεί ένα όνειρο».

Μία συμβουλή στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τα δικά σου βήματα της επιτυχίας.

«Όλα τα παιδιά να μην απογοητεύονται, υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές, να βάζουν το κεφάλι κάτω και με πολύ δουλειά όλα γίνονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x