«Τα επόμενα τρία χρόνια, θα δούμε διαφορετικές οικονομίες να αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ειδικά την Ελλάδα, αυτό θα είναι η πτώχευση», δήλωσε ο επικεφαλής της Pimco Μοχάμεντ Ελ-Εριάν σε δημοσιογράφους, προβλέποντας χρεωκοπία της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o επικεφαλής της Pimco έχει εκφράσει και στο παρελθόν την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει και ότι η Ευρώπη σπαταλάει χρήματα για το τίποτα, διοχετεύοντας δισεκατομμύρια στην ελληνική οικονομία.
Ο Ελ Εριάν χαρακτήρισε «απίθανο αλλά όχι αδύνατο» να πυροδοτήσει η ελληνική χρεωκοπία άλλη μία παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.
Η PIMCO είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο.
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






