Ελλάδα

«Κηδεία» από την ανάποδη

Με το ίδιο «νόμισμα» «πλήρωσε» τον Άρη ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 91-80 των «κιτρινόμαυρων» στο Αλεξάνδρειο, στον τέταρτο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά, παίρνοντας ξανά το πλεονέκτημα έδρας μετά την ήττα που γνώρισαν την περασμένη Τετάρτη στην Πυλαία, που θα περιμένει τις δυο ομάδες στον πέμπτο αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Με το ίδιο «νόμισμα» «πλήρωσε» τον Άρη ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 91-80 των «κιτρινόμαυρων» στο Αλεξάνδρειο, στον τέταρτο «μικρό» τελικό της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά, παίρνοντας ξανά το πλεονέκτημα έδρας μετά την ήττα που γνώρισαν την περασμένη Τετάρτη στην Πυλαία, που θα περιμένει τις δυο ομάδες στον πέμπτο αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κατάφεραν με ένα απίθανο σερί στην τέταρτη περίοδο να αφήσουν άποντους για αρκετό διάστημα τους αντιπάλους τους και να προηγηθούν με +12, «καθαρίζοντας» την αναμέτρηση, στην οποία είχαν προβάδισμα μέχρι λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όμως βρέθηκαν να χάνουν και με 11 πόντους στην αρχή της τρίτης. Σε αυτό το διάστημα, οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς ήταν ανώτεροι, όμως έπαθαν «καθίζηση» στα κρίσιμα σημεία, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν παράπονα από τη διαιτησία.


Κορυφαίοι των φιλοξενούμενων ήταν οι Γκετσέφσκι με 20 και Κρίστμας με 18 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Χαραλαμπίδης με 28 πόντους.

Οι άμυνες μαν του μαν των δυο προπονητών έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες αμφοτέρων των ομάδων να σκοράρουν από παντού και να βρίσκουν τις λύσεις, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν περισσότερες λύσεις από την περιφέρεια με τους Αμερικανούς σε πρώτο πλάνο, οι οποίοι έδωσαν ένα +7 στην ομάδα τους. Ένα 5-0 των «κιτρινόμαυρων» με γρήγορες επιθέσεις μέσα στη ρακέτα τους βοήθησε να μειώσουν στο -2, την ώρα που άρχιζαν να αστοχούν οι φιλοξενούμενοι από την περιφέρεια.

Ο Γκετσέφσκι κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ, όμως οι παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς έβρισκαν τις λύσεις και έμεναν μέσα στο ματς, χάρη στον Χαραλαμπίδη που ισοφάρισε. Η ζώνη του Σούλη Μαρκόπουλου εμπόδισε τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων και βοηθούσε τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν βολές, τις οποίες εκμεταλλεύονταν στο έπακρο, με ένα σερί 5-0. Ένα 5-0 από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά «έσπασε» τη ζώνη και έδωσε το 23-23 στον Άρη. Τελικά, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον ΠΑΟΚ, με τη βολή του Κρίστμας.

Ένα 4-0 των φιλοξενούμενων στην αρχή της δεύτερης περιόδου έδωσε ένα +5 στον ΠΑΟΚ, που εκμεταλλευόταν πολύ καλά τη ζώνη. Ένα 4-0 από την άλλη πλευρά έφερε τον Άρη στο -1, την ώρα που η άμυνα του «Δικεφάλου» είχε αρχίσει να μετατρέπεται ξανά σε ένα σύνθετο μαν του μαν. Ο Μαρκόπουλος αποφάσισε να ξαναμετατρέψει την άμυνα σε ζώνη και ο «Δικέφαλος» ξέφυγε με +7, ξαναγινόμενος το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Ο Άρης κατάφερε με αιφνιδιασμούς να μειώσει στο -3, μετά τις βιαστικές επιλογές των αντιπάλων πάνω στη σταθερή άμυνα μαν του μαν του «Πίξι».

Ο «Δικέφαλος» κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα, παρά τις δυσκολίες στην αντίπαλη άμυνα, με τον Σλούκα να μειώνει στο -1 και να δίνει «καπάκι» το προβάδισμα με ένα πόντο. Η τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στον Χατζηβρέττα να κάνει το 43-40 και να φτάσει στο 7-0 το σερί του Άρη. Ο Χαραλαμπίδης "διέλυσε" μια και καλή τη ζώνη του «Δικεφάλου» και έκανε το 48-42, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Ο Μπράουν «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο στο +8 για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Χαραλαμπίδης συνέχισε το σερί του στην αρχή της τρίτης περιόδου και έδωσε ένα +11 στον Άρη. Το 4/4 των βολών που κλήθηκαν να εκτελέσουν οι «ασπρόμαυροι» τους έδωσε την ευκαιρία να μειώσουν στο -7, έχοντας βελτιώσει την άμυνα στην περιφέρεια. Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο το αντιαθλητικό του Στίγκερς και είδε τον Σλούκα να χρεώνεται με το τρίτο φάουλ στην απέναντι πλευρά. Ο Κινγκ, όμως, έκανε το 57-47 και δε φαινόταν πως θα μπορούσαν να αλλάξουν και πολύ τα πράγματα. Ο «Δικέφαλος» άρχισε να πιέζει σε όλο τα γήπεδο με ζον πρες, ελπίζοντας να τον βοηθήσει ξανά η ζώνη να «γυρίσει» την κατάσταση, κάτι που φάνηκε από το 4-0 σερί, που μείωσε στο -6. Τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ και η τεχνική ποινή στον Γκετσέφσκι για τις δίκαιες διαμαρτυρίες του έφεραν ξανά τον Άρη στο +10.

Ένα γρήγορο 5-0 του ΠΑΟΚ έφερε το 61-56, όμως ο Μάρσαλ χρεώθηκε με τρίτο φάουλ. Ένα επιμέρους σκορ 9-1 των φιλοξενούμενων τους έφερε στο -2, με σωστές επιλογές μέσα στη ρακέτα, την ώρα που η άμυνα ζώνης ξαναδημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη περιφέρεια. Τελικά, το τρίποντο του Στίγκερς έφερε το 66-66 στη λήξη του τριαντάλεπτου, μετά από αλλεπάλληλες διακυμάνσεις, την ώρα που ο Μάρσαλ είχε χρεωθεί με τέσσερα φάουλ.

Η αποβολή του Μπάβτιστς με πέντε φάουλ σηματοδότησε την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Γκετσέφσκι να δίνει προβάδισμα για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο ίδιος έκανε το 67-70 και ο Μπούλιαν το 67-72, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» είχαν «εγκλωβιστεί» επιθετικά. Ο Γκετσέφσκι έκανε «πάρτι» μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και κρατούσε ένα +5 με +7 για τους «ασπρόμαυρους». Η εκπληκτική άμυνα του ΠΑΟΚ και οι επιλογές μέσα στη ρακέτα έφεραν το +10 και το ματς έδειχνε να τελειώνει. Το σερί έφερε το +12, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν σημειώσει μόλις τέσσερις πόντους στην τέταρτη περίοδο.

Η πίεση σε όλο το γήπεδο έφερε τη μείωση κάτω από τους δέκα πόντους προσωρινά για τον Άρη, όμως ο ΠΑΟΚ ξαναπήγε στο +11 τη διαφορά. Αλλλά, η πίεση έφερε και λάθη και ο Άρης κατάφερε να μειώσει στο -7, 50’’ πριν τη λήξη, ελπίζοντας ακόμα στο «θαύμα», με 8-3 επιμέρους σκορ. Τελικά, με τις διαδικασίες των ελεύθερων βολών, το ματς ολοκληρώθηκε στο +11 για τον «Δικέφαλο» και όλα θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη.


Τα δεκάλεπτα: 23-24, 50-42, 66-66, 80-91

ΑΡΗΣ: Μπράουν 6, Ταπούτος 7, Κινγκ 9, Χατζηβρέττας 16, Χαραλαμπίδης 28, Κασίροφ 6, Μπάβτσιτς 1, Σλούκας 7

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 14, Κρίστμας 18, Αποστολίδης 2, Δέδας 8, Ντόζιερ 12, Στίγκερς 6, Μπούλιαν 6, Γιαννακίδης 5, Γκετσέφσκι 20


*Θλάση στο γαστροκνήμιο υπέστη ο Κώστας Σλούκας και δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση της Τετάρτης.

**Οσον αφορά το φύλλο αγώνα, φαίνεται επιβαρυντικό για τους γηπεδούχους, αφού αναγράφεται το ρολό χαρτιού που χτύπησε τον Λεωνίδα Σπυρίδωνος, όπως και τα υβριστικά συνθήματα, οι κροτίδες και οι φωτοβολίδες που πετάχτηκαν λίγο πριν και μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

**Υποδοχή ηρώων στην Πυλαία επιφύλαξαν οι φίλοι της ομάδας στους παίκτες του "Δικεφάλου".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x