Βόλεϊ

Θέλει τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό!

Στις μάχες μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή θα κριθεί ο φετινός τίτλος της Α1 βόλεϊ. Ο «Γηραιός» επικράτησε εύκολα (3-0 σετ) του ΠΑΟΚ, διπλασίασε τις νίκες του επί του «Δικεφάλου του Βορρά» και πλέον θα επιζητήσει τον τίτλο κόντρα στους Πειραιώτες, θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου.

Στις μάχες μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή θα κριθεί ο φετινός τίτλος της Α1 βόλεϊ. Ο «Γηραιός» επικράτησε εύκολα (3-0 σετ) του ΠΑΟΚ, διπλασίασε τις νίκες του επί του «Δικεφάλου του Βορρά» και πλέον θα επιζητήσει τον τίτλο κόντρα στους Πειραιώτες, θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς για την απώλεια του Κυπέλλου.

Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους» με πλεονέκτημα έδρας καθώς έχουν τερματίσει πρώτοι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στην Μίκρα στις 27 Απριλίου. Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής των τελικών, τα δύο πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη, τα δύο επόμενα στο κλειστό του Ρέντη και αν χρειαστεί πέμπτο, η σειρά θα μεταφερθεί για το τελευταίο παιχνίδι και πάλι στην έδρα του Ηρακλή.

Το ματς:

Ίδρωσε αλλά επικράτησε ο Ηρακλής

Αν και ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί από την αρχή, ο Ηρακλής βρήκε τις λύσεις που τον έφεραν μπροστά στο σκορ με 12-8. Κιρόγκα, Μπίλινγκς και Κράβαρικ πότε με σωστές επιθετικές ενέργειες και πότε με σωστές τοποθετήσεις στο μπλοκ έδωσαν «αέρα» τεσσάρων πόντων στον Γηραιό και τον έβαλαν σε θέση οδηγού στο πρώτο σετ. Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη ο Προύσαλης που μαζί με τον Μπίλιγκς έφτασαν το σκορ στο 21-16 υπέρ του Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ όμως κυνήγησε το σετ, μείωσε με δύο πολύ καλά σερβίς του Μπόγιτς σε 21-19. Ένας άσος του Μπίλινγκς σε κρίσιμο σημείο του ματς δεν πτόησε τους παίκτες του «Δικεφάλου» και με μπλοκ του Παντακίδη και πόντο του Γουίντερ έφερε το ματς στο 23-22 υπέρ των «κυανόλευκων». Όμως εκεί μίλησε η κλάση του Μπίλινγκ που με ένα πολύ δυνατό καρφί πήρε πάνω του την ευθύνη και ο Ηρακλής πήρε το σετ με 25-23.


Κράβαρικ μαινόμενος

Με πρωταγωνιστή τον Μπόγιτς αλλά και άξιους συμπαραστάτες τους Στέινμπεργκ και Καραγιάννη, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο σετ, κάνοντας ένα σερί 7-3. Ο Ηρακλής και πάλι όμως βρήκε το σθένος και ανέκαμψε, ισοφαρίζοντας σε 7-7 και ύστερα παίρνοντας διαφορά 12-10 με πόντους και μπλοκ των Μπίλινγκς, Κράβαρικ, Προύσαλη και Όουενς. Οι παίκτες του Γηραιού και κυρίως ο Κράβαρικ από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε την απόδοση του και η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε στο 16-12. Με τα σερβίς του Μπίλινγκς οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την διαφορά σε 19-13 ενώ η ομάδα του Φρέντι Μπρουκς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις λάθος επιλογές των γηπεδούχων φτάνοντας στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-20.

Ξέμεινε από δυνάμεις ο ΠΑΟΚ

Εμφανώς «άδειοι» από δυνάμεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ παραδόθηκαν στον διψασμένο Ηρακλή. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Πλίκα και Μπόγιτς, ο Γηραιός έφτασε το σκορ μέχρι και 12-6. Οι Μπίλινγκς, Κιρόγκα, Κράβαρικ συνέχιζαν να σπέρνουν τον πανικό με τα δυνατά καρφιά τους. Το μόνο που έκανε η ομάδα του Γιάννη Μέλκα ήταν να ακολουθεί πίσω στο σκορ με την διαφορά των 3 πόντων με 15-12. Εκεί όμως ο Όουενς με άσο, ο Κανέλλος με δυνατό καρφί και ο Μπίλινγκς με τα μπλοκ του αύξησαν την διαφορά σε 19-13. Απανωτά λάθη των γηπεδούχων οδήγησαν το σκορ στο 23-14 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Ηρακλή να κερδίζει και το τρίτο σετ με 25-16.


Τα σετ: 23-25, 20-25, 16-25

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x