Champions League

Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-1 (Τελικό)

Tον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που φέτος έχει δείξει τα δόντια της στο Champions League, καλείται να επιβεβαιώσει η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται τους Ουκρανούς με στόχο να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού. Συνδετικός κρίκος ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο «μονομάχων». Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.

Tον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που φέτος έχει δείξει τα δόντια της στο Champions League, καλείται να επιβεβαιώσει η Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται τους Ουκρανούς με στόχο να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού.

Συνδετικός κρίκος ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο «μονομάχων». Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.



90'+4' Λήξη του αγώνα.

90' Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Ο Ινιέστα παραχωρεί τη θέση του στον Αφελάι.

86' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ! Ας την σταματήσει κάποιος… Πέμπτο γκολ για τους Καταλανούς με τον Τσάβι… στο ρελαντί (5-1).

81' Δοκάρι για τη Σαχτάρ! Σουτ του Αντριάνο από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Βαλντές.

78' Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Ο Μάξουελ στη θέση του Αντριάνο.

77' Κίτρινη κάρτα ο Φερναντίνιο.

75' Αλλαγή για τη Σαχτάρ. Ο Άλεξ Τεϊξέιρα πήρε τη θέση του Ουίλιαμ.

70' Από μια αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Φερναντίνιο στη θέση του Ζάντσον και ο Πέδρο αντί του Βίγια.

66' Κίτρινη κάρτα ο Ρακίτσκι.

62' Κοντά σε ένα ακόμη τέρμα φτάνουν οι Καταλανοί με σου του Μέσι που διώχνει με δυσκολία ο Πιατόφ.

60' ΓΚΟΛ 4-1 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Με τη σέντρα ο Μέσι μαζεύει γύρω του όλη την άμυνα και δίνει στον Κεϊτά που με σουτ-κεραυνό στέλενει την μπάλα στα δίχτυα.

59' ΓΚΟΛ 3-1 ΜΕΙΩΝΕΙ Η ΣΑΧΤΑΡ! Ο Σρνα εκτελεί φάουλ και ο Ρακίτσκι με προβολή κάνει το 3-1.

54' ΓΚΟΛ 3-0 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Ο Πικέ σουτάρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει σε έναν αμυντικό και καταλήγει στα δίχτυα!

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45' Λήξη του πρώτου μέρους.

34' ΓΚΟΛ 2-0 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Ο Ινιέστα κάνει εκπληκτική μπαλιά στον Ντάνι Άλβες που δεν είναι οφσάιντ, περνάει και τον τερματοφύλακα και σκοράρει.

18' Χτύπημα φάουλ του Μέσι, η μπάλα λίγο άουτ.

13' Μεγάλη ευκαιρία για την Σαχτάρ στην αντεπίθεση. Ο Αντριάνο βγαίνει απέναντι στον Βαλντές, αλλά υπό την πίεση των αμυντικών, πλασάρει άουτ.

Ασφυκτική πίεση από την Μπαρτσελόνα που δεν αρκείται στο γρήγορο τέρμα που πέτυχε και θέλει να "καθαρίσει" το παιχνίδι.

2' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Οι Καταλανοί είπαν "καλησπέρα" και άνοιξαν το σκορ με τον Ινιέστα που μπήκε στην περιοχή και σούταρε εύστοχα στην κλειστή γωνία.

1' Έναρξη του αγώνα.



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Τσάβι, Βίγια (70' Πέδρο), Ινιέστα, Μέσι, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Αντριάνο (78' Μάξουελ).

Στον πάγκο: Μινιό, Μπόγιαν, Μιλίτο, Αφελάι, Τιάγκο.

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρατ, Ρακίτσκι, Κόστα, Μκιταριάν, Χούμπσμαν, Ουίλιαμ (75' Τεσέιρα), Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Λουίς Αντριάνο.

Στον πάγκο: Εντουάρντο, Κόμπιν, Στεπανένκο, Τσίζοφ, Κουτζάμοφ.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον

Γήπεδο: «Καμπ Νου»



Οι Καταλανοί μετά τη νίκη με 1-0 στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ και την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Χιχόν, έχουν αυξήσει στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από τη «βασίλισσα» και δεν χάνουν τον τίτλο στην Primera Division. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια του Κάρλες Πουγιόλ, ενώ νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν έχει τεθεί ο Ερίκ Αμπιντάλ. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, πρωτοπόρος και με +12 από τη δεύτερη Ντιναμό Κιέβου στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν υπολογίζει σίγουρα στον Ολεξέι Κούτσερ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που αποδείχτηκε μία από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα κι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Η Μπαρτσελόνα συμμετέχει για δωδέκατη φορά στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κι έχει πάρει την πρόκριση δέκα φορές. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες επτά φορές στο παρελθόν, με τους Καταλανούς να μετρούν τέσσερις νίκες έναντι δύο των Ουκρανών, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2009, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν επικρατήσει 1-0 στην παράταση με γκολ του Πέδρο (115’). Ως γηπεδούχος απέναντι σε ουκρανικές ομάδες η «Μπάρτσα» έχει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, ενώ η Σαχτάρ επί ισπανικού εδάφους έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Στο όριο των καρτών για την Μπαρτσελόνα βρίσκεται ο Αντρές Ινιέστα και από πλευράς Σαχτάρ οι Ολεξέι Γκάι, Ραζβάν Ρατ, Λουίς Αντριάνο, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Χένρικ Μκιταριάν και Ντάριο Σρνα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x