«Κουράστηκα. Μετά από 62 χρόνια, που υπηρετώ την Αίγυπτο, θέλω να αποχωρήσω, αλλά φοβάμαι ότι αν το κάνω τώρα, θα επικρατήσει το χάος», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το αμφιλεγόμενο πρόσωπο της παγκόσμιας επικαιρότητας, ο Χόσνι Μουμπάρακ.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επισήμανε ότι η κυβέρνησή του δεν ευθύνεται για τη βία στις διαδηλώσεις. Αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι είναι ένας καλός άνθρωπος, αν και άφησε να εννοηθεί ότι είναι λάθος της Ουάσιγκτον να ενισχύσει την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων.
Δείτε σε video την αποκλειστική συνέντευξη Μουμπάρακ στο ABC :
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων ξεκαθάρισε ότι το ισχυρότερο αντιπολιτευόμενο κίνημα στην Αίγυπτο αρνείται να κάνει διάλογο με την κυβέρνηση.
«Ο λαός ανέτρεψε το καθεστώς και δεν βλέπουμε κανένα λόγο, να κάνουμε διάλογο με ένα παράνομο καθεστώς», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Μούρσι και προανήγγειλε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να αποφασιστεί το μέλλον της ειρηνευτικής συνθήκης του 1979 με το Ισραήλ.
Ανδρέας Μορφόπουλος
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.