Euroleague

Τσάκισε το κοκαλάκι της «νυχτερίδας»

Με κύριο όπλο την εξαιρετική περιφερειακή του άμυνα, ο Ολυμπιακός νίκησε 77-62 την Βαλένθια στο ΣΕΦ, έκανε το δύο στα τρία στο Top-16 της Ευρωλίγκας και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης. Για τους «ερυθρόλευκους» Παπαλουκάς και Γκόρντον έκοβαν… αμυντικά (6 κλεψίματα) και οι Σπανούλης και Νεστέροβιτς με 14 και 17 πόντους αντίστοιχα, έραβαν… επιθετικά, αναγκάζοντας τους Κλαβέρ και Σαβάνοβιτς να μοιάζουν… μόνοι.

Με κύριο όπλο την εξαιρετική περιφερειακή του άμυνα, ο Ολυμπιακός νίκησε 77-62 την Βαλένθια στο ΣΕΦ, έκανε το δύο στα τρία στο Top-16 της Ευρωλίγκας και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.

Για τους «ερυθρόλευκους» Παπαλουκάς και Γκόρντον έκοβαν… αμυντικά (6 κλεψίματα) και οι Σπανούλης και Νεστέροβιτς με 14 και 17 πόντους αντίστοιχα, έραβαν… επιθετικά, αναγκάζοντας τους Κλαβέρ και Σαβάνοβιτς να μοιάζουν… μόνοι.

Το ματς:

Με διάθεση να τρέξει και να πιέσει στην άμυνα μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Νίλσεν κόντρα στην πρώην ομάδα του, πήρε αρκετές προσπάθειες στο ξεκίνημα, την ώρα που ο Μπουρούσης νικούσε κατά κράτος τον Γιαφτόκας στην άμυνα. Για την Βαλένθια ο πιο εύστοχος παίκτης στα πρώτα λεπτά ήταν ο Κλαβέρ. Ο Σπανούλης έβρισκε το διάδρομο και πάσαρε σε συνεχόμενες φάσεις στον Μπουρούση και το σκορ έγινε 13-10 υπέρ των Πειραιωτών. Ένα ξέσπασμα με πρωταγωνιστές Σπανούλη και Κέσελ έκανε το σκορ 18-10 και έκανε τον Πέσιτς να πάρει τάιμ άουτ και η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 18-12.

Με τον Παπαλουκά να έχει αναλάβει καθήκοντα οργανωτή, ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, έψαξε τον Νεστέροβιτς, ο οποίος όμως αμυντικά είχε πρόβλημα κόντρα στον Γιαφτόκας. Επιθετικά ο Σλοβένος με σουτ από μέση απόσταση έδινε, ωστόσο, λύσεις και το προβάδισμα παρέμενε σταθερά υπέρ των γηπεδούχων. Η πολύ καλή άμυνα και ένα καλάθι του Νεστέροβιτς έκανε το σκορ 30-20 και έδωσε «αέρα» στους «ερυθρόλευκους». Τα τρίποντα των Τεόντοσιτς, Γκόρντον αλλά και ένα καλάθι του Μπουρούση με την λήξη του χρόνου, διαμόρφωσαν το 38-24 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε κακή αμυντική αντιμετώπιση και αστοχία στην επίθεση και το σκορ έγινε γρήγορα 38-32. Στη συνέχεια όμως, με καλές επιλογές κυρίως από Σπανούλη και Μπουρούση η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφιο (46-32). Παπαλουκάς και Νεστέροβιτς πήραν στη συνέχεια… στις πλάτες τους το κομμάτι του σκοραρίσματος και ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς ανέβασε την διαφορά στην μέγιστη τιμή (+16). Το 57-42 με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο, έδειχνε ότι το νερό είχε μπει στο… αυλάκι.

Ο Ντε Κολό κυρίως με μακρινά σουτ κρατούσε τους Ισπανούς στο ματς. Η πιεστική άμυνα των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα επιθετικά την Βαλένθια και να διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Σαβάνοβιτς, έδωσαν την ευκαιρία στη Βαλένθια να μειώσει πέντε λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο το πόδι των παικτών του Ίβκοβιτς κόλλησε ξανά στο γκάζι και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 77-62.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-24, 57-42, 77-62

Ολυμπιακός(Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 17, Σπανούλης 14, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 11, Κέσελ 5, Νίλσεν 7, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 8, Χαλπερίν, Γκόρντον 7.

Βαλένθια(Πέσιτς): Κουκ 4, Ογκουστίν, Ρίτσαρντσον, Κλαβέρ16, Σιμεόν, Λίστσουκ 10, Μαρτίνεθ, Πιετρούς, Σαβάνοβιτς 13, Ντε Κολό 7, Φερνάντες, Γιαφτόκας 12.

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Φακίνι, Ράντοβιτς, Τόλγκα

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x