Πορτογαλία

«Άτρωτη»

Αντέχει και στα δύσκολα η Πόρτο. Οι «δράκοι» κατάφεραν να αποσπάσουν 1-1 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superliga και να φύγουν «αλώβητοι» από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας 11 βαθμούς στην πρώτη θέση από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει, βέβαια, ελπίδες να "ρίξει" τη διαφορά, εφόσον επικρατήσει της Μπέιρα Μαρ εκτός έδρας την Κυριακή.

Αντέχει και στα δύσκολα η Πόρτο. Οι «δράκοι» κατάφεραν να αποσπάσουν 1-1 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superliga και να φύγουν «αλώβητοι» από μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ξεφεύγοντας 11 βαθμούς στην πρώτη θέση από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει, βέβαια, ελπίδες να "ρίξει" τη διαφορά, εφόσον επικρατήσει της Μπέιρα Μαρ εκτός έδρας την Κυριακή. Από την πλευρά τους, τα «λιοντάρια» ανέβηκαν στην τέταρτη θέση προσωρινά, παραμένοντας στη ζώνη του Europa League, αλλά και ποντάροντας σε απώλειες των υπόλοιπων «μνηστήρων».

Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και οποιαδήποτε από τις δυο ομάδες θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 κατάφεραν να προηγηθούν με τον Βαλντέζ στο 38’, για να ισοφαρίσει στο 57’ ο Φαλκάο. Μάλιστα, οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης άντεξαν, παρά το γεγονός πως έμειναν με δέκα παίκτες από το 68’, λόγω της αποβολής του Μαϊκόν.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίτσιο, Καρρίκο, Αντερσον Πόλγκα, Εβάλντο, Ζοάο Περέιρα, Πέδρο Μέντες (83' Σαλέιρο), Μανίς (69' Βούκσεβιτς), Βαλντέζ (66' Ντιαλό), Αντρέ Σάντος, Πόστιγκα, Λίεντσον

ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Ράφα, Σαπουνάρου, Μπελούτσι, Ζοάο Μουτίνιο (86' Φουσίλε), Ρέγες, Φαλκάο (72' Οταμέντι), Χουλκ, Βαρέλα (65' Γκουαρίν)


Σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού έκανε η Μαρίτιμο, που επικράτησε με 2-0 στην έδρα της τής Γκιμαράες και την άφησε μεν στην τρίτη θέση να περιμένει και αυτή «γκέλα» των «αετών». Στις μεσαίες θέσεις βρέθηκε η Πάσος Φερέιρα, που νίκησε με 1-0 στην έδρα της την Ολιανένσε και την πλησίασε στον ένα βαθμό.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 26/11 (22:15)

Σετούμπαλ- Ακαντέμικα 0-1

Σάββατο 27/11

Πάσος Φερέιρα-Ολιανένσε 1-0

Μαρίτιμο-Γκιμαράες 2-0

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πόρτο 1-1


Κυριακή 28/11

Ναβάλ-Ρίο Άβε (18:00)

Ουραγός στην βαθμολογία η Ναβάλ που πάει από το κακό στο χειρότερο. Με νίκη όμως πλησιάζει την Ρίο Άβε στους δύο βαθμούς. Σε καλό «φεγγάρι» οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από ένα αήττητο σερί 3 αγωνιστικών.

Πορτιμονένσε-Λεϊρία (18:00)

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτιμονένσε που έχει να νικήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου. Χωρίς νίκη εκτός έδρας η Λεϊρία από τον προηγούμενο Ιανούαριο, προέρχεται από νίκη κόντρα στην Σετούμπαλ.

Μπέιρα Μαρ-Μπενφίκα (20:15)

Δύσκολη έξοδος για την Μπενφίκα, σε μια έδρα που πέρυσι «σκόνταψε» (2-2). Συν τοις άλλοις καλείται να ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και να συνεχίσει με νίκη για να μπορέσει να πλησιάσει την Πόρτο σε περίπτωση που αυτή γκελάρει στο ματς με την Σπόρτινγκ.

Μπράγκα- Νασιονάλ (22:15)

Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα έχει η Μπράγκα, η οποία προέρχεται από σπουδαία νίκη κόντρα στην Άρσεναλ για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τρεις αγωνιστικές αήττητη είναι η Νασιονάλ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μόλις έναν πόντο πίσω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.


Η επόμενη (13η) αγωνιστική:΅


Παρασκευή 3/12 (22:15)

Μπενφίκα-Ολιανένσε

Σάββατο 4/12

Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα (21:15)

Λεϊρία-Μπράγκα (23:15)

Κυριακή 5/12 (18:00)

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο

Νασιονάλ- Ναβάλ

Ρίο Άβε- Μπέιρα Μαρ

Πορτιμονένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Δευτέρα 6/12 (21:45)

Πόρτο-Σετούμπαλ


Δείτε εδώ την βαθμολογία.


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x