Τη διστακτικότητα και το άγχος των παικτών του στα τελευταία λεπτά πλήρωσε ο Πανελλήνιος, χάνοντας με 72-57 στην Ιταλία από την Καντού, η οποία είχε σαν κορυφαίο τον Τζόναθαν Ταμπού με 17 πόντους. Οι «ολυμπιονίκες» σεβάστηκαν τους Ιταλούς περισσότερο από όσο θα έπρεπε και γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα τους στον Ε' όμιλο στο φετινό Eurocup, παρά το γεγονός πως βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι και τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.
Το ματς
Ο Πανελλήνιος μπήκε νωθρά στο παρκέ της «Palasport Pianella» και βρέθηκε να χάνει με 10-4 με τη συμπλήρωση 3 λεπτών, με καλάθι του Μαρκοϊσβίλι, ενώ ο ίδιος παίκτης με μία ελεύθερη βολή, έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο σκορ στους γηπεδούχους 15-5. Ένα τρίποντο του νεοφερμένου Σάμο Ούντριχ και τέσσερις αναπάντητοι πόντοι από τον Κράνμπενχοφτ, ολοκλήρωσαν ένα σερί 7-0 για την ελληνική ομάδα, που κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο υπολειπόμενη μόλις 4 πόντους (18-14).
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους «ολυμπιονίκες», οι οποίοι προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ (μετά το 0-1 των πρώτων δευτερολέπτων), με 22-21, με λέι απ του Μπράουν. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έψαχνε λύσεις στον περιφερειακό… οργασμό του Ματσαρίνο, ο οποίος «κεντούσε» έξω από τα 6.75 (3/4), την ώρα που ο Σάμο Ούντριχ έδειχνε αποφασισμένος να κάνει την πρώτη του απόσβεση με την ελληνική ομάδα με 8 πόντους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Ιταλούς να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ (34-33) και την άμυνα του Πανελληνίου να καλείται να βρει λύσεις για την περιφερειακή της άμυνα (η Καντού ολοκλήρωσε τα δύο πρώτα δεκάλεπτα με 6/9 τρίποντα).
Όσοι στον Πανελλήνιο θεώρησαν την επιλογή του Σάμο Ούντριχ ως την ιδανική για αντικατάσταση του Ράντσιτς στο ρόστερ, δικαιώθηκαν με το καλημέρα, αφού ο Σλοβένος βοήθησε με πέντε προσωπικούς πόντους τους φιλοξενούμενους να πάρουν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (39-40). Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Πανελλήνιος θα πουλούσε πολύ ακριβά το τομάρι του, ένα επιμέρους σκορ 16-2 της Καντού, στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου και στο πρώτο μισό της τέταρτης, ,μετέτρεψε το αμφίρροπο 47-48, σε 63-50 για τους γηπεδούχους, γέρνοντας την πλάστιγγα σημαντικά υπέρ της ομάδας του Τρινκιέρι. Ματσαρίνο και Ταμπού εξέθεταν συνεχώς τις αλληλοκαλύψεις και την περιφερειακή άμυνα του Σκουρτόπουλου (4/5 τρ. ο πρώτος, 3/4 ο δεύτερος). Η αγωνιστική… καθίζηση του εξαιρετικού μέχρι πρότινος Ούντριχ, τα πέντε αγωνιστικά λεπτά χωρίς πόντο, αλλά και τα 15 συνολικά λάθη δεν άφηναν περιθώρια για διπλό στον τρίτο της… ελληνικής βραδιάς Πανελλήνιο, ο οποίος πλήρωσε τη διστακτικότητα και τη νευρικότητα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, χάνοντας τελικά με 72-57.
Τα δεκάλεπτα: 18-14, 34-33, 52-48, 72-57
Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 6, Όρτνερ 4, Μαρκοισβίλι 8, Μαρκονάτο 2, Ματσαρίνο 12, Μιάν 8, Ουρμπούτις 3, Ντιβιάκ 3, Ταμπού 17, Γκριν 9
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος, Καλαϊτζής, Μπάιαρς 6, Κράνμπενχοφτ 6, Σκλάβος 6, Μπράουν 8, Όστοϊτς 7, Μπέιλι 7, Ούντριχ 15
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.