Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα θέλει… όλα. «Αν γίνετε του χρόνου, θα πάρουμε και τέσσερις κούπες», δηλώνει σε συνέντευξή του στη «SportDay». Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα...
Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει το θάρρος να παραδεχτεί πως «… βεβαίως και κάνω λάθη. Από τη στιγμή που θα σηκωθώ από το κρεβάτι μου κάνω λάθη. Δεν μπορείς κάθε χρόνο να παίρνεις τα πάντα. Από τότε που έχω έρθει στον Παναθηναϊκό, έχουμε πάρει από τα 24 πρωταθλήματα και Κύπελλα τα 17. Είπαμε ότι πάντα παίζουμε για το καλύτερο, για τις "κούπες", αλλά τα πράγματα κάποιες φορές δεν έρχονται όπως τα θες. Η ήττα μέσα στο πρόγραμμα είναι, η αποτυχία γενικά. Αυτό, όμως, που δεν επιτρέπεται είναι να μην παλεύεις. Έχω μάθει στη ζωή μου να το κάνω και ποτέ δεν πρόκειται να διαφοροποιήσω τα πιστεύω μου».
Ο «Ζοτς» προσθέτει πως αυτό που διαφοροποιεί τον πρωταθλητή είναι «… να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να μπορείς να τα διορθώσεις. Κι αυτό γίνεται με τη σκληρή δουλειά και την αυτοκριτική. Αν πούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πετύχει πολλά πράγματα και να καθόμαστε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες, δεν έχουμε τύχη. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Πάντα κοιτάς την επόμενη μέρα, τους νέους στόχους, επιδιώκοντας να είσαι ακόμη πιο δυνατός».
«Να μείνουν όλοι…»
Το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ορατό, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει σαφείς επιθυμίες. «Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, από το ρόστερ που έχουμε. Και αυτός είναι ο βασικός στόχος: να μείνουν όλοι. Από κει και πέρα, δεν ξέρουμε αν όλοι θέλουν να μείνουν. Όμως, ακόμα και αν θέλουν να μείνουν, δεν ξέρουμε αν θα τα βρουν στο οικονομικό με τη διοίκηση. Αν φύγει κάποιος παίκτης, θα δούμε τότε τι πρέπει να κάνουμε».
Η... κάρτα ελέγχου των παικτών από τον Ομπράντοβιτς
Αντώνης Φώτσης: «Έχει πια ωριμάσει πολύ. Είναι παίκτης με μεγάλη συγκέντρωση, με εξαιρετικό σουτ και το σημαντικότερο είναι ότι δεν φοβάται να πάρει ευθύνες».
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είναι παίκτης με χαρακτήρα. Από εκείνους που καταλαβαίνουν όσο λίγοι το παιχνίδι. Αθλητής που τρελαίνεται να κερδίζει. Μόλις σταματήσει να παίζει και αποφασίσει να γίνει προπονητής, νομίζω ότι θα το κάνει πολύ καλά».
Βασίλης Σπανούλης: «Εξαιρετικός χαρακτήρας, από εκείνους που τα δίνουν όλα στην προπόνηση. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό».
Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είναι ηγέτης. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τόσο τίμιο αθλητή. Μετά τον Αλβέρτη αυτός είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ο πρώτος στον οποίο θα μιλήσω σε μία δύσκολη κατάσταση είναι ο Δημήτρης».
Μάικ Μπατίστ: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις στην Ευρώπη Αμερικανό που να είναι τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη και ανάλογο χαρακτήρα. Παίζει καταπληκτικά μέσα κι έξω από το καλάθι, είναι αξιόλογος ριμπάουντερ, είναι παίκτης που δεν μπορείς να τον αφήσεις μόνο του με τίποτα».
Νίκολα Πέκοβιτς: «Είναι παίκτης με μεγάλες ικανότητες κάτω από το καλάθι. Πρέπει, όμως, να βελτιώσει μερικά πράγματα. Όπως να δουλέψει πιο πολύ το αριστερό του χέρι, καθώς και να γίνει πιο αποτελεσματικός στην άμυνα στο πικ εν ρολ».
Κώστας Τσαρτσαρής: «Είναι παίκτης που μας βοηθάει πάρα πολύ και ειδικά στα μεγάλα και κρίσιμα παιχνίδια. Ειδικά στα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό η παρουσία του είναι καταλυτική».
Στράτος Περπέρογλου: «Είναι σπουδαίο κομμάτι της ομάδας μας. Παίζει άμυνα και έδωσε πολλές λύσεις στα ματς με τον Ολυμπιακό και στην αντιμετώπιση του Τζος Τσίλντρες».
Ντρου Νίκολας: «Πρόκειται για παίκτη με σπουδαίο χαρακτήρα. Στον Παναθηναϊκό κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του. Πλέον δεν είναι μόνο σκόρερ. Προσφέρει και σε άλλα κομμάτια».
Νικ Καλάθης: «Δούλεψε πολύ τη χρονιά που φεύγει και μας επιβεβαιώνει ότι κάναμε τη σωστή επιλογή. Την επόμενη σεζόν θα βοηθήσει περισσότερο. Είναι παιδί που ζει για το άθλημα».
Μιλένκο Τέπιτς: «Ξεκίνησε καλά τη χρονιά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αλλά στο τέλος έδειξε και πάλι τις ικανότητές του. Μπορεί να παίξει και στις τρεις περιφερειακές θέσεις. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας».
Μπόγρης-Σερμαντίνι: «Ξέρετε πόσο δύσκολα τα βγάζουν απέναντί τους στις προπονήσεις ο Μπατίστ με τον Πέκοβιτς; Πάρα πολύ. Είναι νέα παιδιά, που αν δουλέψουν πολύ και σωστά, θα έχουν μέλλον».
Δημήτρης Βεργίνης: «Είναι παίκτης με μεγάλες επιθετικές αρετές, που σε άλλες ομάδες προφανώς θα ξεκινούσε στην πεντάδα. Πρέπει, όμως, να βελτιώσει την άμυνά του, κάτι που προς το παρόν αποτελεί πρόβλημα».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.