Το σημαντικότερο βήμα για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Ολυμπιακού να αποκτήσει το δικό του κολυμβητήριο επικυρώθηκε το απόγευμα στον Πειραιά.
Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Φασούλας επιβεβαίωσε την παραχώρηση για 50 χρόνια στους «ερυθρόλευκους» της έκτασης του «Δελφιναρίου» και εξέφρασε την αισιοδοξία πως σε ένα χρόνο από το καλοκαίρι, θα έχει κατασκευαστεί εκεί το «στολίδι» -που πρόκειται, μάλιστα, να έχει σχήμα… καραβιού!
Όπως ανέφερε ο Φασούλας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η απόφαση για παραχώρηση της έκτασης των 4,5 στρεμμάτων είναι ειλημμένη και το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί εκείνη από το δημοτικό συμβούλιο. Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι από το καλοκαίρι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τα έργα.
«Ο Ολυμπιακός είναι από τους μεγάλους πρεσβευτές του Πειραιά, τόσο εντός, όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων. Θέλαμε να βάλουμε τέλος στην αδικία του να μην έχει τόσα χρόνια το δικό του κολυμβητήριο», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά, που φάνηκε αποφασισμένος να μην πτοηθεί από τα εμπόδια που παρουσιάζονται στη δημιουργία του έργου:
«Η πρωτοβουλία αυτή έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο, με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί μια λασπολογία. Να ξέρουν ότι δεν θα μας φοβίσουν. Η δημιουργία του κολυμβητηρίου γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του Πειραιά και του Ολυμπιακού».
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γιάννης Συγγελίδης, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την θετική έκβαση της υπόθεσης για τον σύλλογο και έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό.
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Πειραιά, Δημήτρης Καρύδης και Τάσος Νεράντζης, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντινομάρχης Λάζαρος Αλεξανδρίδης. Ο τελευταίος, μάλιστα, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του στο έργο -προτείνοντας, ωστόσο, εκείνο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του και η διαχείριση του στη συνέχεια να παραμείνει στα χέρια του Δήμου.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.