Stoiximan Super League

Και τώρα το νταμπλ!

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για την 30ή αγωνιστική επικράτησε του ΠΑΣ στα Ιωάννινα 1-0. Σκόρερ των «πρασίνων», που «στέφθηκαν» επίσημα πρωταθλητές και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στο Άρη, ο Γκάμπριελ στο 56’. Δυναμική παρουσία του κόσμου των γηπεδούχων στους «Ζωσιμάδες» στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για την 30ή αγωνιστική επικράτησε του ΠΑΣ στα Ιωάννινα 1-0. Σκόρερ των «πρασίνων», που «στέφθηκαν» επίσημα πρωταθλητές και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στο Άρη, ο Γκάμπριελ στο 56’. Δυναμική παρουσία του κόσμου των γηπεδούχων στους «Ζωσιμάδες» στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, καλύτερο θέαμα στην επανάληψη στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο στα Γιάννενα. Δοκάρι για το «τριφύλλι» είχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 69’, ενώ για τον ΠΑΣ ο Μπακαγιόκο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Με το μυαλό στον τελικό

Αγώνας δίχως την παραμικρή σκοπιμότητα στους «Ζωσιμάδες», ανάμεσα σε ΠΑΣ και Παναθηναϊκό, καθώς η μοίρα των δύο ομάδων είχε καθοριστεί εκ των προτέρων. Ο Παναθηναϊκός, με νωπές τις δάφνες από την κατάκτηση του τίτλου και μαθηματικά την προηγούμενη αγωνιστική, κατέβηκε με πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή του. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Νίκος Νιόπλιας, εκτός από πρόσωπα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και νέα συστήματα ενόψει του προσεχούς τελικού Κυπέλλου με τον Άρη. Το κλασικό 4-3-3, με το οποίο πορεύθηκε το «τριφύλλι» ολόκληρη τη χρονιά, έδωσε τη θέση του στο 4-4-2, με Πετρόπουλο και Ρουκάβινα στην κορυφή, ενώ την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Ορέστης Καρνέζης κάτω από τα δοκάρια.

Αγγαρεία

Τυπική διαδικασία και για τους γηπεδούχους το ματς, με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Χριστοβασίλη, να ετοιμάζει τα πλάνα του για τη δύσκολη επόμενη χρονιά στη Β’ Εθνική. Οι φίλοι των γηπεδούχων δεν άφησαν τον ΠΑΣ μόνο του σε αυτή την τελευταία «παράσταση», έχοντας δυναμική παρουσία στην εξέδρα. Παράλληλα, με τα συνθήματα αλλά και τα πανό που είχαν αναρτήσει, τα έβαλαν με όσους θεωρούν υπεύθυνους για τον υποβιβασμό του συλλόγου.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, λίγα πράγματα. Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος, η απογοήτευση των γηπεδούχων αλλά και ο επερχόμενος τελικός Κυπέλλου που φαίνεται ότι ήταν στο μυαλό των φιλοξενούμενων, αποτέλεσαν τροχοπέδη στο καλό θέαμα. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με τον Πετρόπουλο, που ήθελε να δείξει στον Νιόπλια ότι μπορεί να σταθεί, αλλά δεν είδαμε τίποτα παραπάνω από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο.

«Καθάρισε» ο Γκάμπριελ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι «πράσινοι» μπήκαν πιο ορεξάτοι στο γήπεδο, με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά και τον Γκάμπριελ να αφήνει τη δεξιά γραμμή και να συγκλίνει αρκετά προς τον άξονα. Στο 56’ ο Βραζιλιάνος άλλαξε την μπάλα με τον Σπυρόπουλο και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής κατάφερε να κάνει το 1-0.

Καλύτερο θέαμα στην επανάληψη

Τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ματς αλλά και τους γηπεδούχους να προσπαθούν στην αντεπίθεση με αιχμές τους δραστήριους Μπακαγιόκο και Αράς. Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αν το δυνατό σουτ-φάουλ του Χριστοδουλόπουλου δεν έβρισκε το δοκάρι στο 69’.

Από τον ΠΑΣ, ο Μπακαγιόκο μάλλον ήταν ο μοιραίος, καθώς νικήθηκε σε τρεις περιπτώσεις από τον Καρνέζη και έτσι δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που θα αποζημίωνε τον κόσμο στις εξέδρες, ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει υπέρ των «Αργοναυτών».

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ζαφειρόπουλος, Στάθης (71'Μιχαλόπουλος), Βάντερσον, Βατζιώτης, Κώτσιος, Ανδράλας, Ρόβας, Καζναφέρης (46' Τζάνης), Σίσιτς (64' Σενόνε), Μπακαγιόκο, Αράς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Γκάμπριελ, Χριστοδουλόπουλος (70' Σαλπιγγίδης), Ρουκάβινα (86' Φέτσης), Πετρόπουλος (64' Κλέιτον).

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Τρύφων (Δράμας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x