Stoiximan Super League

Ηρακλής-SKODA Ξάνθη 2-4

«Παρούσα» και του χρόνου στα… σαλόνια της Superleague θα δηλώνει η SKODA Ξάνθη, που πέρασε με το θριαμβευτικό 4-2 από το Καυταντζόγλειο επί του Ηρακλή. Δεν πτοήθηκαν από το φοβερό come back του «Γηραιού» οι Θρακιώτες (το 0-2 με τους Μπέρτο και Μπούγκα έγινε 2-2 με τους Κονέ και Γιάκομπ) και με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (Πόι 71’, Έλινγκτον 74’ πεν.) έκαναν ονειρεμένο φινάλε στο «θρίλερ» που έζησαν φέτος.

«Παρούσα» και του χρόνου στα… σαλόνια της Superleague θα δηλώνει η SKODA Ξάνθη, που πέρασε με το θριαμβευτικό 4-2 από το Καυταντζόγλειο επί του Ηρακλή.

Δεν πτοήθηκαν από το φοβερό come back του «Γηραιού» οι Θρακιώτες (το 0-2 με τους Μπέρτο και Μπούγκα έγινε 2-2 με τους Κονέ και Γιάκομπ) και με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (Πόι 71’, Έλινγκτον 74’ πεν.) έκαναν ονειρεμένο φινάλε στο «θρίλερ» που έζησαν φέτος.

Πρώτο «διπλό»... την κατάλληλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, που πέτυχαν σήμερα όσα γκολ είχαν πετύχει όλη τη χρονιά μακριά από το γήπεδό τους! Με άδοξο τρόπο και αποδοκιμασίες έκλεισε η -ικανοποιητική μετά την έλευση του Μπουμπένκο- πορεία του Ηρακλή.


Με το… μαχαίρι στα δόντια!

Αν μπορούσε ο Χρήστος Πανόπουλος να γράψει από πριν το «σενάριο» του ματς, δύσκολα θα έφτιαχνε «εισαγωγή» πιο ιδανική για την ομάδα του. Οι Θρακιώτες όχι απλά μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, αλλά κατάφεραν να το πάρουν σημαντικό προβάδισμα πριν καν… πέσει ο ήλιος στο Καυταντζόγλειο.

Δύο πανομοιότυπες εκτελέσεις φάουλ από δεξιά προκάλεσαν ισάριθμα λάθη της άμυνας και του τερματοφύλακα του Ηρακλή (στο πρώτο το κεντρικό δίδυμο «αμολούσε αϊτό» και στο δεύτερο ο Μπαντής έκανε «τζούφια» έξοδο) και έδωσαν την ευκαιρία σε Μπέρτο (5’) και Μπούγκα (25’) να φτιάξουν νωρίς… μαξιλαράκι ασφαλείας για την Ξάνθη.

Την ίδια ώρα η αποκαρδιωτική εμφάνιση του Ηρακλή μετέτρεπε σε κατόρθωμα το ότι επέστρεφε στα αποδυτήρια μόνο με δύο γκολ στην πλάτη και… μεγάλωνε τα κενά στις εξέδρες (κάποιοι από τους οπαδούς του αποχώρησαν πριν καν λήξει το ημίχρονο).

Ξαφνιάστηκε, αλλά… δεν μάσησε!

Εκεί, όμως, που ο παλμός της ομάδας του Ηρακλή έδειχνε ένα στάδιο πριν την… ευθεία γραμμή, ο «Γηραιός»… ξανάνιωσε! Μέσα σε πέντε λεπτά (54’-59’), οι γηπεδούχοι έκαναν όσες επιθέσεις δεν μπόρεσαν να κάνουν σε όλο το πρώτο μέρος και με τους Κονέ και Γιάκομπ να βρίσκονται… στο σωστό μέρος το σωστό χρόνο, έκαναν ένα φοβερό come back (2-2).

Δε χρειάστηκε, όμως, να περάσουν παρά λίγα λεπτά, για να έρθουν τα… 180 δευτερόλεπτα που «έγραψαν» τη μοίρα του ματς. Ο Γκσπούρνινγκ έκανε… απόκρουση-κατηγορία στο τετ α τετ με τον Κονέ, ο Πόι έκανε… κουτή όλη την άμυνα του Ηρακλή στην επόμενη επίθεση και η Ξάνθη επέστρεφε στο «τιμόνι». Το πέναλτι του Έλινγκτον τρία λεπτά μετά έβαλε τα χέρια των Θρακιωτών ακόμα πιο δυνατά σε αυτό και κράτησε τα… πόδια τους γερά για μια ακόμα χρονιά στη Superleague.

*Την πέμπτη (!) αποβολή του στο πρωτάθλημα... κατάφερε να εισπράξει στις καθυστερήσεις ο Γιάκομπ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Μπαντής, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Ηλιάδης, Πίτου Γκαρσία (78’ Επστάιν), Μάρα, Κονέ (77’ Μιλάνο), Κομπαγιάσι (65’ Γιάντσης), Γιάκομπ

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Τζάγκι, Κωστούλας, Μπέρτος, Βάλλας, Στρμπα, Στίνγκα, Κιντάνα, Πόι, Μαρσελίνιο (89' Βασιλακάκης), Μπούγκα (61’ Έλινγκτον)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθύμιάδης (Πιερίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x