Ελλάδα

Πήρε αυτό που ήθελε

Έστω και δύσκολα, κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ο Ολυμπιακός στο Βενετόκλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 87-79 του Κολοσσού στο «σμαραγδένιο νησί», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και κράτησαν τη διαφορά στη δεύτερη θέση. Αντίθετα, οι «θαλασσί» κινδυνεύουν να χάσουν την πέμπτη θέση, εφόσον ηττηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ.

Έστω και δύσκολα, κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ο Ολυμπιακός στο Βενετόκλειο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 87-79 του Κολοσσού στο «σμαραγδένιο νησί», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και κράτησαν τη διαφορά στη δεύτερη θέση. Αντίθετα, οι «θαλασσί» κινδυνεύουν να χάσουν την πέμπτη θέση, εφόσον ηττηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη απέκτησαν ένα σταθερό προβάδισμα από το πρώτο πεντάλεπτο και έπειτα και δεν το έχασαν ποτέ, αυξάνοντάς το σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι Τσίλντρες, Κλέιζα από τη μια και ο Χάρις από την άλλη έδωσαν επιθετικό ρυθμό στην αναμέτρηση και, έτσι, δημιούργησαν το 22-26 της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη βρήκαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και κατάφεραν να «κλείσουν» το ημίχρονο στο +10. Όμως, στο διάστημα αυτό αποχώρησε ο Πάτρικ Μπέβερλι με τράβηγμα στον προσαγωγό.

Στην τρίτη περίοδο, ο Βασιλιέβιτς άρχισε να σιγοντάρει επιθετικά τον Χάρις και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισαν να μειώνουν τη διαφορά. Έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +8 για τους Πειραιώτες. Στην τέταρτη περίοδο, η αποβολή του Κλέιζα βοήθησε τους «θαλασσί» να μειώσουν μέχρι τον ένα πόντο. Όμως, οι Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς και Βούιτσιτς έδωσαν ένα +8 και «καθάρισαν» το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 22-26, 34-44, 58-66, 79-87

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 22, Παντελιάδης 2, Αυγενικός, Βασίλιεβιτς 15 (3), Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 3 (1), Ντόζιερ 7, Χαρίσης 2, Τσάμης 12 (1), Παππάς 12 (1), Μοντς 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπανικολάου, Πεν 11 (3), Τσίλντρες 20 (1), Βούιτσιτς 10, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 6, Μπέβερλι 4, Κλέιζα 7 (1), Μαυροκεφαλίδης 10, Τεόντοσιτς 13 (3), Σλούκας, Σχορτσιανίτης 6


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x