Ελλάδα

Ζόρικη νίκη

Με τα χίλια ζόρια νίκησε τον Ηλυσιακό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέυθροι» επικράτησαν με 72-69 των «κιτρινόμαυρων» στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Αντίθετα, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού παρέμειναν στην 13η θέση της βαθμολογίας και εξακολουθούν να έχουν το μειονέκτημα για την παραμονή στην κατηγορία.

Με τα χίλια ζόρια νίκησε τον Ηλυσιακό ο Πανιώνιος. Οι «κυανέυθροι» επικράτησαν με 72-69 των «κιτρινόμαυρων» στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και παρέμειναν στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Αντίθετα, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού παρέμειναν στην 13η θέση της βαθμολογίας και εξακολουθούν να έχουν το μειονέκτημα για την παραμονή στην κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με +10 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όμως, με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς απέκτησαν ένα μικρό προβάδισμα και το συντήρησαν μέχρι το φινάλε.

Η απουσία των Καλαμπόκη, Ζορόσκι και η ανετοιμότητα του Ράις έδωσαν την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» να δείξουν πως ήρθαν αποφασισμένοι στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, με πρωτεργάτη τον Κάμινγκς, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού έμειναν μέσα στο παιχνίδι, παρά το γεγονός πως ο Ερτσεγκ οδήγησε τους «κυανέρυθρους» στο +4 στη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. Στη δεύτερη περίοδο, ο Κάμινγκς βρήκε συμπαράσταση στην επίθεση από τον Χατζή και, με ένα εκπληκτικό σερί, οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να «κλείσουν» το πρώτο ημίχρονο στο +10.

Στην τρίτη περίοδο, ο Μπράιαντ ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, οπότε το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο -2 για τους γηπεδούχους. Στην τέταρτη περίοδο, ήρθε η σειρά των Ερτσεγκ και Ελντερ να πάρουν το «όπλο» τους και να δώσουν ένα +5 στον Πανιώνιο. Η ψυχραιμία στις βολές στα τελευταία λεπτά έδωσε το ροζ φύλλο στους «κυανέρυθρους».


Τα δεκάλεπτα: 27-23, 40-50, 54-56, 72-69

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Μπράιαντ 13, Γιαννόπουλος 3 (1), Παπανικολάου 9, Χαριτόπουλος 2, Έρτσεγκ 18 (1), Κανονίδης, Γιάνκοβιτς 8 (2), Παραγιός 6, Αθηναίου 5 (1), Έλντερ 8 (1)

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Στέργιος Κουφός): Κάρτερ 6, Καρύδας 10 (1), Κάμινγκς 19 (4), Παπανικολάου 6, Χατζής 19 (1), Αθανασούλας, Σιούτης, Χάντερ 7, Ιωάννου 2, Κασελάκης


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x